Ook dit jaar kunnen kinderen uit Berkelland weer schaatslessen volgen.  Foto: PR
Ook dit jaar kunnen kinderen uit Berkelland weer schaatslessen volgen. Foto: PR

Leren schaatsen met Piet de Wit Schaatsproject

Sport

BERKELLAND - Het vier weken durende Piet de Wit Schaatsproject 2022  gaat op maandag 7 november van start voor de kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum. De Sport Federatie Berkelland (SFB) en de Eibergse IJsvereniging gaan jaarlijks met de kinderen die zich aanmelden uit de groepen 6, 7 en 8 met de bus naar de IJsbaan Twente in Enschede. Waarbij de leerlingen uit groep 7 en 8 voor gaan op groep 6 leerlingen, mocht er ruimte tekort zijn in de bus. 

Alle leerlingen hebben de uitnodiging gekregen om mee te doen via het Sjors Sportief-boekje en kunnen zich vanaf nu opgeven voor dit bijzondere sportstimuleringsproject. Het totale programma bestaat uit drie schaatslessen en één schaatsexamen. De lessen vinden plaats op maandag 7, 14, 21 en 28 november van 15.30 tot 16.30 uur. Vertrek Beltrum: 14.35 uur; Eibergen: 14.50 uur; Rekken 14.55 uur. De deelnemers keren rond 17.30 uur terug in Berkelland. 

Het einddoel van de schaatscursus is dat de kinderen een schaatsvaardigheidsdiploma behalen, zodat de leerlingen voortaan verantwoord het ijs op kunnen. De steeds hoger wordende kosten kunnen betaalbaar worden gehouden door sponsors: Welkoop Eibergen, Plus Koenders, Keurslager en Echter Bakker Boenders, Amazing Facilitaire Dienstverlening, Profile Eibergen Vermeulen, Bouwbedrijf Penterman en Profile de fietsspecialist Bleumink. Deelnemen kost 35 euro zonder schaatshuur en 50 euro met schaatshuur voor de kinderen uit Beltrum en Eibergen en 20 zonder schaatshuur en 30 euro met schaatshuur voor de kinderen uit Rekken (omdat zij met eigen vervoer gaan). Daarvoor krijgt men de vier schaatslessen onder begeleiding van ervaren schaatstrainers van de ijsbaan en de ijsvereniging, toegang tot de ijsbaan, een diploma, de busreis en natuurlijk heel veel plezier op de ijsbaan. 

Inschrijven kan tot 4 november via www.sjorssportief.nl. Voor verdere informatie over het schaatsproject kan men terecht bij de SFB, op www.sportfederatieberkelland.nl, tel. 06-23670900 of via john@sportfederatieberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant