De uitdagende route gaat grotendeels over onverhard terrein zoals, akkers, zandwegen, bospaden en kruip-door-sluipdoor stukken. Foto: PR.

De uitdagende route gaat grotendeels over onverhard terrein zoals, akkers, zandwegen, bospaden en kruip-door-sluipdoor stukken. Foto: PR. 

Offroadrit Motorclub Ruurlo

Sport

RUURLO – Motorclub Ruurlo houdt zondag 30 oktober weer haar jaarlijkse offroadrit. Deze recreatieve rit zonder wedstrijdelement wordt al vele decennia door de Ruurlose vereniging georganiseerd steevast in het laatste weekend van oktober.

De rit trekt deelnemers uit de wijde omgeving, zelfs Duitse deelnemers weten de weg naar dit eendaagse evenement te vinden. De uitdagende route gaat grotendeels over onverhard terrein zoals, akkers, zandwegen, bospaden en kruip-door-sluipdoor stukken. Zelfs de zandopslag van loonbedrijf Sturris aan de Slootsdijk is dit jaar weer opgenomen in de route. 

Door de aangescherpte wetgeving kan Motorclub Ruurlo helaas geen gebruik meer maken van maisvelden, Ervaren - en minder geoefende rijders kunnen op een ongedwongen manier genieten van hun hobby; de motorsport die inmiddels niet meer weg te denken is uit de grote reeks aan typisch Achterhoekse tradities. 

De start/finish van de rit is traditiegetrouw bij de Restaurant De Duif, alwaar zowel de motoren als de rijders even kunnen ‘bijtanken’. De aanvang van het evenement is om 10.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant