Vios probeert alle jeugdsporters van energie te voorzien. Foto: PR

Vios probeert alle jeugdsporters van energie te voorzien. Foto: PR

PR Vios B

Vios start doneeractie: ‘Geef energiegeld aan de jeugd’

Sport

BELTRUM - In zowel november als in december ontvangen alle huishoudens een vergoeding van 190 euro per maand voor de gestegen energiekosten. Er zijn mensen die het heel hard nodig hebben, voor anderen is deze vergoeding minder noodzakelijk. Sportcentrale Vios in Beltrum gaat proberen hier een bemiddelende rol in te spelen.

Bij de Sportcentrale hebben zich meerdere mensen gemeld die anderen graag verder willen helpen in deze dure maanden. Daaruit kwam het initiatief om het energiegeld van mensen die het niet bodig hebben in te zetten voor jeugdleden wier sportbeoefening in gevaar komt door de gestegen energiekosten. Zo komt die overheidsbijdrage op een andere manier toch goed van pas.
Jan Boverhof, voorzitter van de sportcentrale Vios Beltrum, over het initiatief: “Als verenigingen binnen de sportcentrale Vios willen we uiteraard graag dat alle jeugd ook in deze tijd kan blijven sporten. Vanuit onze sociale en sportieve betrokkenheid willen wij daarom de helpende hand bieden aan mensen die het financieel momenteel echt nodig hebben. Ouders/verzorgers van onze jeugdleden die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen zich melden bij onze VertrouwensContactPersonen. We doen een oproep aan iedereen die dit Beltrumse initiatief een warm hart toedraagt en de energiecompensatie kan missen, om een bijdrage te leveren. Dit kan uiteraard de gehele bijdrage van twee keer 190 euro zijn, maar ook een gedeelte is meer dan welkom. De eerste energiecompensatie wordt eind november ontvangen. We hebben hiervoor een aparte rekening geopend.”
De bijdrage kan gestort worden op rekening NL14 RBRB 8812 1129 00 ten name van de Sportcentrale. “Elke donatie komt uiteindelijk terecht bij de jeugd van Vios”, aldus Bovenhof.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede