Kinderen uit Eibergen en Beltrum zijn klaar voor een mooi natuurijsseizoen, want zij kunnen schaatsen. Foto: PR
Kinderen uit Eibergen en Beltrum zijn klaar voor een mooi natuurijsseizoen, want zij kunnen schaatsen. Foto: PR

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen

Sport

BELTRUM/EIBERGEN - Een groep van zestig kinderen uit Eibergen en Beltrum heeft de afgelopen weken leren schaatsen. Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. 

De Sport Federatie Berkelland (SFB) en de Eibergse IJsvereniging gaan jaarlijks met de kinderen die zich aanmelden uit de groepen 7 en 8 met de bus naar de IJsbaan Twente in Enschede. Dit jaar kregen ze weer hulp van trainers van de Haaksbergse ijsclub IJSCH en van studenten sport en bewegen van het Graafschap College. 

Alle zestig kinderen kregen aan het eind van de vierde en laatste les uiteindelijk hun schaatsvaardigheidsdiploma. Het is elke keer weer mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben op het ijs en hoe snel ze leren schaatsen. Nu maar hopen op natuurijs zodat de kinderen in Eibergen en Beltrum aan hun ouders kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. 

De dank van de SFB en Eibergse IJsvereniging gaat uit naar de vrijwillige trainers, Het Graafschap College, vervoerder Hartemink en ode sponsors: Welkoop Eibergen, Plus Koenders, Amazing Facilitaire Dienstverlening, Profile Eibergen Vermeulen, Bouwbedrijf Penterman en Profile Fietsspecialist Bleumink. 

Volgend jaar gaat men zeker weer. Voor meer info neem contact op met de SFB via info@sportfederatieberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede