Tren Meuleman werd in Beekbergen tweede met het mixteam. Foto: Charles Wansink

Tren Meuleman tweede met mixteam in Beekbergen

Sport

BERKELLAND/BEEKBERGEN - Het turnseizoen is weer begonnen voor de jongensselectie van gymnastiekvereniging Odival uit Eibergen. De start was in Beekbergen, het hoofdkantoor van de KNGU, met een wedstrijd met teams van verschillende verenigingen van heel district Oost. Het mixteam, met daarin Tren Meuleman van Odival, eindigde op de tweede plaats.

Deze teams strijden om de podiumplaatsen in teamverband. Tevens is de individuele uitslag van de turner in dat team uiteindelijk belangrijk na de twee af te werken wedstrijden. Dan gelden de individuele uitslagen van de turner voor de uiteindelijke ranking individueel.
Dus een deelnemer kan eigenlijk twee keer op het podium komen, namelijk met het team en individueel na twee wedstrijden. De eerste wedstrijddag in Beekbergen in de plaatselijke turnhal betekende voor Tren dat hij in de tweede wedstrijd moest turnen. Hij komt uit in de categorie Jeugd C. Tren zat in het mixteam bestaande uit vijf turners van vijf verschillende verenigingen. In totaal deden er vijf teams mee met 25 turners.
Het team van Tren deed het prima en werd tweede en de jongens van dat team behaalden dus een zilveren medaille. De totaal score was 248.050 punten voor het team. Individueel ging het ook prima met Tren, hij werd in de individuele ranking negende van de 25 turners. Een hogere ranking was anders wel mogelijk geweest maar op de rekstok ging het niet zoals Tren normaal wel zou kunnen presteren.
Daar liet Tren heel veel punten liggen. Op de vloer echter werd Tren tweede met 14.800 punten. Op voltige en sprong deed Tren het ook goed, waar hij een zesde en een vierde plaats behaalde met respectievelijk 11.800 en 15.900 punten.
In de volgende wedstrijd in Didam op 4 februari kan Tren zich dan verbeteren op de rekstok en in de totale individuele ranking. Alles is te volgen via de website van Odival te weten www.odival.nl.

Tren Meuleman. Foto: Charles Wansink