'Klootschieten is Nederlands oudste sport.' Foto: PR
'Klootschieten is Nederlands oudste sport.' Foto: PR

Wervingscampagne: ‘Kom Klootschieten’

Sport

BERKELLAND - Kom Klootschieten. Het is de naam van een wervingscampagne voor nieuwe leden, gestart voor de Nederlandse Klootschietbond. Duidelijk en aanjagend. Want ook al is klootschieten in het oosten van het land nog springlevend met vele verenigingen en (jeugd)competities, de bond wil meer jeugd enthousiasmeren voor deze unieke sport.

“Klootschieten is Nederlands oudste sport en dat het nog steeds populair is, is niet zo gek”, vertelt Silke Tulk. De Europees en wereldkampioene klootschieten én zesvoudig Queen of the Roads maakt zich graag hard voor haar geliefde sport. “Het is een sport die gedurende het hele jaar beoefend kan worden door sporters van alle leeftijden… en lekker buiten in de natuur. Voeg daaraan toe een flinke dosis kracht, techniek en behendigheid en je hebt een superleuke sport die absoluut niet onder hoeft te doen voor volley-, hand- of voetbal. Toch zijn dat de sporten waar kinderen en ouders doorgaans het eerst aan denken als de kinderen een sport mogen kiezen.”

‘Doe ook mee 
aan de Kom
Klootschietdagen’

En dus startte de Nederlandse Klootschietbond de Kom Klootschieten-campagne. Inclusief eigen website en social media-kanalen. “Op de website komklootschieten.nl staat het gros van alle Nederlandse klootschietverenigingen vermeld. Zij doen mee aan de Kom Klootschietdagen op 31 maart en 1 en 2 april.” Tijdens die dagen kunnen kinderen vrijblijvend meedoen aan een klootschiettraining. Zo probeert het NKB de jeugd - op een laagdrempelige manier - te enthousiasmeren voor de sport. “Daar hebben we het volste vertrouwen in”, vertelt de wereldkampioene. “Doe ook mee aan de Kom Klootschietdagen! Lekker naar buiten met vriendjes en vriendinnetjes. Bovendien is de kans op een kampioenschap vele malen groter dan bij de eerder genoemde sporten. Ik zou het wel weten dus”, zegt wereldtopper Tulk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede