Wout Krabbenborg (l) had vanwege zijn studie besloten dit jaar alleen deel te nemen aan de Flower Cup; hij won er het zilver. Foto: PR

Wout Krabbenborg (l) had vanwege zijn studie besloten dit jaar alleen deel te nemen aan de Flower Cup; hij won er het zilver. Foto: PR

Wout Krabbenborg pakt zilver op de Flower Cup

Sport

RUURLO - De 24ste editie van de Flower Cup voor de trampoline werd zaterdag 18 maart in Aalsmeer gehouden. Een mooie trampolinewedstrijd met deelnemers uit maar liefst vijftien verschillende landen. De Ruurlose gymnastiekvereniging RGV nam deel met drie debutanten, Larissa Buitenhuis (13) en Alysia Buitenhuis (13), beiden de jongste in hun klasse, en Wout Krabbenborg (19).

Alle drie de springers zaten in het ochtendprogramma, dat betekende dat zij al om 7.30 uur moesten inspringen. Om 9.30 uur startte de wedstrijd. Alysia Buitenhuis mocht als eerste haar beste beentje voor zetten op de trampoline. Zij sprong deze wedstrijd voor het eerst drie verschillende tweevoudige salto’s in haar oefening en wat deed zij het fantastisch. Beide oefeningen wist zij heel netjes tot een goed eind te brengen. In een groot deelnemersveld (39 springers) behaalde zij een hele mooie veertiende plaats. Twee uur later was het de beurt aan Larissa Buitenhuis en Wout Krabbenborg. Ook Larissa Buitenhuis had hard gewerkt aan een nieuwe oefening met meer tweevoudige sprongen en dat was te zien. Beide oefeningen werden goed uitgesprongen. Larissa eindigde op een keurige zeventiende plaats.

Wout Krabbenborg had vanwege zijn studie besloten dit jaar alleen deel te nemen aan deze wedstrijd en vol te trainen op nieuwe sprongen en een oefening met meer moeilijkheid met een strakke uitvoering. Zijn eerste oefening zag er superstrak uit, maar de tweede oefening verliep niet zoals gepland. Hij ging heel goed weg met de eerste sprong en het zag er goed uit, maar na sprong acht ging het mis en landde hij op de mat. Dat was flink balen.
De verrassing was dan ook heel groot dat hij alsnog vijfde stond in de voorronde en zich bij de beste acht had weten te plaatsen voor de finale. Nog niet eerder heeft een springer van RGV op de Flower Cup een finaleplaats weten te behalen. Het lange wachten begon. De finales werden in de avond gehouden. Om 20.00 uur was het zover, Wout mocht nog één keer zijn kunsten laten zien. In de finale start iedereen weer op nul, de punten uit de voorronde tellen niet mee. Het was alles of niets. Behoorlijk gespannen, maar zeer gefocust begon hij aan zijn oefening.

Sprong een ging goed, sprong twee ook, de andere sprongen liepen als een trein en met een super dubbele salto achter over gehoekt op sprong tien sloot hij zijn oefening af. Hij kon dan ook niet anders dan supertevreden zijn over wat hij had neergezet in de finale. Na zijn oefening stond hij eerste met nog drie springers te gaan. Maar één springer wist boven de score van Wout te komen. Een prachtige tweede plaats was voor de 19-jarige RGV-turner. Een fantastisch resultaat om in zo’n grote wedstrijd zilver te pakken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant