Jubilaris Mina Rhebergen, zittend in het midden, tijdens de huldiging. Foto: PR

Jubilaris Mina Rhebergen, zittend in het midden, tijdens de huldiging. Foto: PR

Mina Rhebergen 70 jaar lid GAREO

Sport

REKKEN – Gymnastiek- en Atletiekvereniging Rekken en omstreken, GAREO, werd in 1953 opgericht. Tot dan was er slechts de Muziekvereniging Crescendo die het ‘culturele uitgaansleven’ bepaalde. Via een huis-aan-huiswervingsactie werden direct 128 man lid, waaronder ook de 11-jarige Mina. Ze zou de rest van haar leven lid blijven.

Door Rob Weeber

Mina Rhebergen (81) is nog steeds actief binnen de vereniging, zij het dat de wekelijkse oefeningen zittend vanuit een stoel worden gedaan. “Net na de oprichting kostte het lidmaatschap tot 12 jaar vijftien cent per week. Dat werd ook wekelijks opgehaald. Later ging men over tot maandelijkse incasso. Oefenmateriaal was er nauwelijks nog in het begin, we deden hoofdzakelijk rek- en strekoefeningen. Het was een gezellige tijd, maar je moest wel precies doen wat er gezegd werd.”

Bijzonder waren de uitvoeringen op tweede pinksterdag, de turndagen van de kring Graafschap. In de ochtend werd er op de toestellen geoefend, balk, brug en ringen, in de middag volgde er een optocht. “Tijdens die dagen moesten we nog het bondslied van de gymnastiekbond zingen. Dat lied moest je uit je hoofd kennen.” Naast de gymnastiekvereniging werd ze ook lid van Muziekvereniging Crescendo, waar ze tot haar 29ste op de piston blies. Ze was ook bestuurlijk actief, als penningmeester bij GAREAO en als bestuurslid van de supportersvereniging van Crescendo. Verder stond ze altijd vooraan als er bijvoorbeeld oliebollen gebakken moesten worden.

Op 19 maart werd ze tijdens een uitvoering bij GAREO door voorzitter Sanne Abbink gehuldigd en ontving ze bloemen en de KNGU-speld. Afgelopen maandag kreeg ze een serenade thuis van Crescendo. Daarbij werden twee marsen en een felicitatiemars gespeeld.


Lid van het eerste uur, Mina Rhebergen, nog altijd actief bij 7--jarig GAREO. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede