Erik Ritzer werd negentiende bij de ProClass Supersport. Foto: Henk Teerink

Borculose motorcoureur Thijs Peeters doet met twee topklasseringen goede zaken voor kampioenschap

Sport

ASSEN/METTET - Tijdens het pinksterweekend werd er een aantal races gereden waarin ook streekgenoten meededen. De derde I.D.C. (International Dutch Championship) wedstrijddag van het seizoen op het TT Circuit Assen werd op zaterdag 27 mei verreden onder nagenoeg perfecte weersomstandigheden. Het waren Paul Kroeze (Dutch ProClass 1000), Wayne Tessels (Dutch Superbike), Michael Mijnten (ProClass 600) en Wiljan van Wikselaar (Dutch Supersport) die in hun klasse de overwinning voor zich op wisten te eisen. Tijdens het Pinksterweekend werd er ook gestreden om de punten in de BeNeLux Trophy in het Belgische Mettet. Het waren bijna perfecte raceomstandigheden bij zowel de I.D.C. Assen als de BeNeLux Trophy Mettet.

Bij de start van de Dutch Superbikes was het de vanaf pole vertrokken Wayne Tessels die de leiding nam en de eerste ronde als leider doorkwam voor Achterhoeker Toine Gierkink, Ferry van Rijn, Joris Lentfert en Jordi van der Westen. Tessels, Gierkink, Van Rijn en Lentfert wisten vervolgens afstand te nemen van de rest van het veld waarbij Tessels halverwege de 10 ronden tellende race met een voorsprong van ruim 4 seconden op Gierkink duidelijk de leiding in handen had. In de slotfase van de race wist Tessels zijn leidende positie vast te houden om uiteindelijk na 10 ronden met ruim 6 seconden op Gierkink als winnaar te worden afgevlagd. Van Rijn passeerde op ruim 11 seconden van Tessels als derde de finish voor Van der Westen. Aangezien Gierkink in deze race als gastrijder was ingeschreven, mochten Van Rijn en Van der Westen na afloop als de nummer twee en drie met winnaar Tessels mee naar het podium.
Wiljan van Wikselaar was heer en meester bij de Dutch Supersport. Hij was veruit de snelste man in deze klasse en reed vrij makkelijk naar de overwinning. Selwin van Hamden werd tweede voor Rick Kooistra die op gepaste afstand derde werd. Helaas moest Hessel Lubbers uit Hengelo (G) afzeggen door een lichte blessure.
In de Dutch Proclass 1000 reed streekgenoot Niels Bikkel niet mee in verband met een kleine schuiver op de vrijdag voorafgaand aan de races. De wedstrijd in deze klasse werd gewonnen door Paul Kroeze. Jan Boer werd tweede voor Gert-Jan Giesbers die de laatste trede van het podium mocht beklimmen.
Michel Mijnten wist de winst voor zich op te eisen in de Dutch ProClass 600 klasse voor Hilco Borger en Walter Teunissen. Vordenaar Arjan Bikkel kende een slechte start maar vocht terug naar het middenveld. Hij reed een goede race en eindigde uiteindelijk als dertiende. Erik Ritzer uit afkomstig uit Velswijk reed dit jaar voor het eerst mee en werd keurig negentiende.

BeNeLux Trophy
Tijdens het pinksterweekend werd er ook gestreden om de punten in de BeNeLux Trophy. Daar reden de rijders op het Belgische circuit van Mettet. Tijdens de trainingen op zaterdag was Ricardo Brink het snelst. Op zondag 28 mei stonden er voor de Superbike klasse twee races op het programma. De tweede Superbike race werd echter verreden over slechts vijf ronden, dit vanwege een rode vlag. Ricardo Brink wist beide races winnend af te sluiten. De Belgische rijders Sander Claessen en Sebastien Le Grelle werden tweede en derde in de eerste race. Le Grelle pakte plaats twee in de laatste race voor de Belg Yves Ancia die derde werd. Thijs Peeters uit Borculo deed goede zaken voor het kampioenschap met een vierde en vijfde plaats tijdens beide races.