Leonie Giezen en Gijs van Dongeren roepen de Grollenaren op om de deelnemers aan de Kanonsloop aan te moedigen. Foto: Kyra Broshuis

Leonie Giezen en Gijs van Dongeren roepen de Grollenaren op om de deelnemers aan de Kanonsloop aan te moedigen. Foto: Kyra Broshuis

Zondag 1 oktober: 35ste editie Kaak Kanonsloop

Sport

Met bedrijvenloop en sponsor obstacle run

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De liefhebbers weten het; met de herfst in zicht staat de Kaak Kanonsloop weer op de agenda. Op zondag 1 oktober aanstaande wordt de 35ste editie van dit hardloopevenement gehouden. Dit jaar ook weer met een bedrijvenloop en uiteraard de obstacle run voor de kinderen.

Gijs van Dongeren van de organiserende Lopersvereniging Groenlo vertelt dat de route grotendeels ongewijzigd is. “We maken dankbaar gebruik van alle mooie plekken die Groenlo heeft en de Kanonsloop zal dan ook grotendeels langs de Grolse gracht lopen. Ook komt de route over de Grolse Weiden.” De bedrijvenloop lijkt een vast onderdeel te worden van het evenement en verschillende bedrijven hebben zich al aangemeld. “Vorig jaar hebben we dit onderdeel geïntroduceerd en toen ging de Welgro met de wisselbokaal aan de haal. We zijn heel benieuwd of de medewerkers van Welgro de bokaal mogen houden. We hopen dat er ook dit jaar veel bedrijven meedoen, de aanmeldingen komen alweer binnen.” Afgelopen tijd is er door veel liefhebbers goed getraind bij de bekende clinic van de Kaak Kanonsloop. Eduard van Oene, Kim Baack en Sybilla Schepers hebben de trainingen hiervoor verzorgd.

Basisschoolleerlingen
Voorafgaand aan de Kanonsloop is er de bekende obstacle run voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. “Ook kinderen die wel in Groenlo wonen, maar hier niet op school zitten, kunnen meedoen”, vertelt Leonie Giezen. Zij zit namens de OR van ‘t Carillon in de organisatie. De obstaclerun, mede-georganiseerd door de Willibrordusschool, de Ni’je Veste En de Hoeksteen. “Er wordt hier bij de Muziekkoepel een prachtig parcours gebouwd met onder andere stellages van Thuinte Bouw, netten van Scouting Groenlo en boomstammen van Ten Bulte. De kinderen kunnen zich laten sponsoren. Een deel van de opbrengst is voor de scholen zelf en het andere deel gaat naar de Vincentiusvereniging die het gebruikt voor hulp aan kansarme kinderen. Op het terrein is ook koffie en thee verkrijgbaar voor het goede doel. De overhandiging van de cheques doen we direct na de start van de Kanonsloop. De directeuren van de scholen zijn dan aanwezig en namens de Vincentiusvereniging zal Ben Bomers de cheque in ontvangst nemen.” Gijs en Leonie roepen iedereen op om vooral de deelnemers aan te moedigen langs de route. “Het is voor de lopers echt fijn als er mensen langs de weg staan. Dat werkt heel motiverend.”

De Kaak Kanonsloop wordt gehouden op zondag 1 oktober aanstaande. Deelnemers kunnen kiezen voor de 5 of de 10 kilometer. De start is om 11.00 uur bij de Muziekkoepel aan de Maliebaan. Voorinschrijving gaat via www.lvggroenlo.nl. Op de dag zelf is de inschrijving bij het gymlokaal van ‘t Carillon aan de Wheme 30. De obstacle run start om 10.00 uur.

Meer informatie staat op www.lvggroenlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede