FC Twente-captain Robin Pröpper. Foto: Achterhoek Nieuws
FC Twente-captain Robin Pröpper. Foto: Achterhoek Nieuws

Nog ongeslagen Twente ontvangt Ajax

Sport

HENGELO – FC Twente neemt het vanmiddag in de eigen Grolsch Veste op tegen Ajax. Het duel tussen de nog ongeslagen Enschedeërs (3 gespeeld, 9 punten) en de Amsterdammers (3 gespeeld, 5 punten) begint om 14.30 uur.

Het is een duel dat op voorhand voor FC Twente op een goed moment lijkt te komen. De ploeg van trainer Maurice Steijn is de competitie moeizaam gestart. De selectie herbergt veel nieuwe gezichten. Het team moet na het vertrek van een aantal sterkhouders duidelijk nog worden gevormd. In de eerste drie duel werd er al tweemaal gelijkgespeeld. Na de 4-1 zege op Heracles Almelo bleven de Ajacieden op gelijkspel steken bij Excelsior (2-2) en bij Fortuna Sittard (0-0).

Twente startte voortvarend met zeges op promovendus Almere City (4-1) en in de thuiswedstrijd tegen PEC (3-1) en uit bij Volendam (2-0). Ondanks dat er met name in de laatste linie wat personele problemen zijn bij de Tukkers, kijkt Robin Pröpper vol vertrouwen uit naar het duel tegen Ajax. “We zijn vol vertrouwen”, zegt de FC Twente-aanvoerder in de week voor het treffen met de recordkampioen. “Ajax lijkt inderdaad op een mooi moment te komen, maar het blijft wel Ajax natuurlijk. Wij hebben al laten zien dat dat we het in eigen huis iedereen moeilijk kunnen maken, zeker als we ons niveau halen.”

Komende week is in Achterhoek Nieuws een uitgebreid interview te lezen met Twente-verdediger Pröpper.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede