De Oranje meiden met in hun midden Aniek Roekevisch en Feline Voordouw. Foto: PR.

De Oranje meiden met in hun midden Aniek Roekevisch en Feline Voordouw. Foto: PR. 

Berkellandse waterpolomeiden winnen bronzen medaille op WK

Sport

RUURLO/NEEDE – Ze gingen naar het wereldkampioen waterpolo voor vrouwen onder de twintig jaar in Portugal met als doelstellig om met een medaille huiswaarts te keren. En dat is gelukt. Aniek Roekevisch uit Ruurlo en Feline Voordouw uit Neede kwamen zaterdag terug met het brons. “En dat geeft een ontzettend goed gevoel. Fantastisch”, glunderen beide negentienjarige Berkellandse waterpoloërs.

Door Jan Hendriksen

“Het is echter jammer dat we in onze voorbereiding geen oefenwedstrijden tegen toplanden hebben kunnen spelen waardoor we het toernooi niet goed genoeg begonnen en we eerst moesten wennen aan het hoge spelniveau. Maar na de poulefase waarin we van Spanje en Griekenland verloren was de sfeer nog uitermate goed binnen het team. Echt niemand was van plan zonder medaille naar huis te gaan”, zo blikken Aniek en Feline terug op de eerste dagen van het toernooi. De achtste finale werd er al beter gespeeld en werd er gewonnen van Canada (17 – 9). Aniek: “In de kwartfinale moesten we tegen Amerika, in waterpololand bij de vrouwen de laatste jaren de beste van de wereld. Het werd dan ook een mega-spannende wedstrijd. In de laatste minuut stond Amerika nog met 13-12 voor en elf seconden voor tijd wisten we de gelijkmaker binnen te schieten waarbij Feline scoorde en ik de assist gaf. En dan te winnen met strafworpen, ik krijg alweer kippenvel als ik eraan terugdenk.”

Mentaliteit
“Er waren ook veel ouders mee gereisd die enthousiast waren en ook tijdens elke wedstrijd van ons goed te horen waren”, zo vertelt Feline. Dat gaf beide meiden ook echt een boost tijdens de wedstrijden. De halve finale speelden de Oranje meiden een slechte wedstrijd; de ploeg was niet scherp waardoor Spanje met ruime cijfers won (14 - 4). “Natuurlijk was dat een grote teleurstelling. Maar die derde plaats was zeker nog haalbaar. We zijn vaker vierde geworden tijdens diverse andere toernooien, doordat we ons vooral mentaal niet meer konden herpakken. Maar dit toernooi hebben we heel veel veerkracht en mentaliteit getoond, waardoor we die bronzen finale met veel geduld en scherpte tegen Italië hebben kunnen winnen (13 - 11). De medaille krijgt dan ook een mooi plekje”, zo verzekeren Aniek en Feline tevreden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede