De nieuwkomers bij Gemini (vlnr) Isa Wolsink, Tjarko Muis en Loïs Moezelaar. Foto: PR
De nieuwkomers bij Gemini (vlnr) Isa Wolsink, Tjarko Muis en Loïs Moezelaar. Foto: PR

Gemini Dames 1 start competitie met nieuwe trainer en twee nieuwe speelsters

Sport

BORCULO - Evenals woensdag Dames 2 voor de Regiobeker, kon Dames 1 zich afgelopen zaterdag in sporthal ’t Timpke helaas niet plaatsen voor de tweede ronde van de Nationale Beker. In beide wedstrijden werd een 3-0 nederlaag geleden. Teleurstellend, niet alleen qua resultaat, maar ook gezien de wisselvalligheid in het vertoonde spel. Het team zal nog de nodige tijd moeten investeren aan het inslijpen van het nieuwe spelconcept. Aan vastheid en het maken van minder fouten zal hard gewerkt moeten worden.

Vanaf nu gaat het team zich helemaal focussen op de competitie, die voor hen zaterdag om 19.00 uur start in Deventer met de wedstrijd tegen Avior 1. Daar komen de dames een bekende tegen, want bij die tegenstander is de trainer van vorig seizoen, Jan van Uitert, nu de trainer.

Tjarko Muis
In Borculo is voor Dames 1 de uit Zwolle afkomstige Tjarko Muis als trainer aangetrokken. Meteen na afloop van het afgelopen seizoen is hij al met het team begonnen aan de voorbereiding op de startende competitie. Hij heeft ervaring opgedaan met teams op diverse divisieniveaus bij verschillende verenigingen.

Door het vertrek van Rowan Berg, terug naar haar oude vereniging, en Mara Noten naar Dames 2, moest er wel aanvulling komen in de spelersgroep. Die is gevonden in twee jonge meiden uit Ruurlo. De 21-jarige Loïs Moezelaar heeft na haar periode bij Tornax in Ruurlo vier seizoenen in de derde divisie gespeeld als passer/loper bij DVO 1 in Hengelo (G). Zij wil zich nu een divisie hoger ook waar gaan maken.
Isa Wolsink is een 17-jarige diagonaal-speelster, die al twee seizoenen in Tornax Dames 1 heeft gespeeld. Zij kreeg het advies om bij een hoger spelend te gaan spelen om haar talent daar verder te ontwikkelen.

Beide meiden hebben geen spijt van hun overgang want zij voelen zich al helemaal thuis in het team en hopen ook de nodige speeltijd te krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede