De Berkellandse Wandel Challenge, georganiseerd door de SFB, is dit jaar in Borculo en Eibergen. Foto: PR

De Berkellandse Wandel Challenge, georganiseerd door de SFB, is dit jaar in Borculo en Eibergen. Foto: PR

Berkellandse Wandel Challenge naar Borculo en Eibergen

Sport

BORCULO-EIBERGEN - Na de successen van de afgelopen jaren gaat Sport Federatie Berkelland door met de Berkellandse Wandel Challenge (BWC). Dit jaar speelt het in Borculo en Eibergen en het begint in week 20, medio mei.

De BWC is een twintig weken durend wandelevenement fat wordt  gefinancierd door het lokaal Sportakkoord “Heel Berkelland beweegt’. De challenge is speciaal voor mensen die moeite hebben met wandelen of willen starten met wandelen en dat nog geen half uur kunnen volhouden. Het is zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het kan een eerste stap zijn naar een gezondere leefstijl.

De twee groepen worden bijgestaan door wandelbegeleiders Nanny en Tineke.In Borculo wordt vanaf maandag 13 mei tussen 18.30 en 19.30 gewandeld vanaf Kantine vv Reünie (Haarloseweg 13). In Eibergen is de challenge op dinsdagochtend van 11 tot 12 uur en de eerste is op 14 mei. Startlocatie daar os atletiekvereniging ASV Eibergen (Rietmolenseweg 6 A ). Omdat iedereen in een ander tempo wandelt wordt er in eerste instantie gekozen om op een vaste plek te wandelen. In overleg met de deelnemers kunnen dat naar andere plekken worden. 

Gezellig en gezond
Waarom meedoen aan de Berkellandse Wandel Challenge (BWC)? Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60 procent van de deelnemers zich na de challenge gezonder voelt, 62 procent beter om kan gaan met een chronische aandoening en de kwaliteit van leven van de deelnemers flink toeneemt. De wandelingen zijn zowel voor mensen met als zonder een chronische aandoening als diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen. Praat erover met huisarts of praktijkondersteuner.
Er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als iemand (nog) niet zo ver kan lopen. Het doel is om na die twintig weken een uur door te kunnen wandelen en ook om na de challenge gezamenlijk of zelfstandig actief te blijven.
Deelname aan het programma kost éénmalig een bedrag van 20 euro. Voor dat geld krijgen de deelnemers twintig weken lang begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment in een gezellige wandelgroep. De koffie of thee na afloop zijn voor eigen rekening.

Opgave of meer informatie bij Sport Federatie Berkelland, e-mail info@sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545-476727.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant