De vijfjarige Nerium was vorig jaar het beste springpaard bij de eerste editie van Youngsters Ruurlo. Foto: PR

De vijfjarige Nerium was vorig jaar het beste springpaard bij de eerste editie van Youngsters Ruurlo. Foto: PR

Jonge springpaarden in actie tijdens Youngsters Ruurlo

Sport

RUURLO - De tweede editie van Youngsters Ruurlo, een aanlegwedstrijd voor 4- en 5-jarige springpaarden, vindt plaats op zaterdag 6 april op het Windmöllenveld in Ruurlo. Op deze wedstrijd van Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo kunnen jonge springpaarden op een laagdrempelige en vriendelijke wijze ervaring opdoen. De beoordeling is in handen van Cor Loeffen en Cameron Nijhof en er zijn mooie prijzen te winnen.

Iedereen die een vier- of vijfjarig springpaard heeft, kan zich opgeven voor de Youngsters Ruurlo. Een startkaart is niet nodig, de wedstrijd geldt niet voor winstpuntenregistratie. Het gaat ook niet om de snelste tijd of de hoogste sprongen: op 6 april staat de aanleg van het paard voor het springen en de wijze van gaan tussen de hindernissen centraal.

De locatie, het Windmöllenveld aan de kruising Hengeloseweg/Rommelderdijk in Ruurlo is uitermate geschikt voor dit doel. Het clubterrein van LR&PC Ruurlo beschikt over een prachtige wedstrijdpiste en aparte losrijbak, beide voorzien van goede zandbodem en vaste omheining. Voor de Youngsters wordt een vriendelijk parcours neergezet, dat in hoogte varieert van 70 centimeter voor de vierjarigen tot een meter voor de vijfjarigen.

Loeffen en Nijhof
De organisatie heeft voor deze tweede editie een fantastisch jurykoppel weten te strikken, namelijk oud-hengstenkeuringscommissievoorzitter en KWPN-bestuurslid Cor Loeffen en Cameron Nijhof, derde generatie uit de bekende hengstenhoudersfamilie van Team Nijhof in Geesteren (Gld). Zij geven na elke deelnemende combinatie hun visie over de aanleg van het betreffende paard voor de springsport. Ook wordt de stamboom van elk paard live toegelicht.

De beste jonge springpaarden mogen terugkomen voor de tweede ronde. Er staat een mooie prijzenpot klaar: de rubriekswinnaars krijgen de Youngsters Bokaal, een geldprijs van 75 euro én een bon ter waarde van 250 euro voor een dekking van een hengst naar keuze bij Team Nijhof. De fokker van het winnende paard krijgt een fokkerspremie. Verder zijn er -met veel dank aan de sponsors - geldprijzen, bloemen, waardebonnen voor ruitersportartikelen, een paardenmassage, en (gebits)behandelingen, een bierpakket en taart te winnen.

Veel informatie
Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo organiseert de jonge paarden-wedstrijd om sport en fokkerij dichter bij elkaar te brengen. De aanlegbeoordeling biedt veel informatie voor ruiter, fokker(s) maar ook voor het publiek, dat nakomelingen van diverse hengsten aan het werk kan zien op 6 april. Daarbij is een goede sfeer heel belangrijk: zo zijn er tijdens de middagpauze in de kantine lekkere hapjes. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de Youngsters Ruurlo 2024.

Meer info op de Facebookpagina van Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo. Opgeven kan via www.startlijsten.nl, zoek op Ruurlo – jonge paarden. 

Oefenparcours
Van 18 april tot en met 3 mei staat er een oefenparcours op het Windmöllenveld, waar tegen betaling gebruik van gemaakt kan worden. Meer info en opgave via tel. 06-30921667.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant