de onderlinge schaakséance tussen de Ruurlose Schaakvrienden en Rokade uit Lichtenvoorde leverde een vol huis op. Foto: PR

 de onderlinge schaakséance tussen de Ruurlose Schaakvrienden en Rokade uit Lichtenvoorde leverde een vol huis op. Foto: PR

Ruurlose Schaakvrienden weer te sterk voor Lichtenvoorde

Sport

RUURLO – Een maand geleden hebben de Ruurlose Schaakvrienden de onderlinge schaakséance in en tegen Lichtenvoorde gewonnen. Vorige week werd de terugwedstrijd bij café-restaurant De Tapperij gespeeld; de Ruurloërs waren wederom te sterk, uitslag Ruurlo - Rokade 4,5 – 3,5.

Voorzitter Maurits van Uhm van Ruurlose Schaakvrienden had vooraf de tegenstanders gewaarschuwd dat de Schaakvrienden voor vol zouden gaan en de gebruikelijk vriendelijke rol van gastheer/-vrouw niet zouden gaan vervullen. Denis Zhumela en Wim Buiten wisten hun partijen te winnen, Ton Seleski verloor de zijne en de overige Schaakvrienden (Rik Smit, Theo van Altena, Oded Yaron, Pieter van Delft en Tom de Jong) sloten af met een remise. Al deze uitslagen werden ook verwerkt in de ranglijst van de interne competitie van de Ruurlose Schaakvrienden.
De Schaakvrienden die niet uitkwamen in het duel met Lichtenvoorde speelden de normale interne competitie. Marco Olieslager had een grote kluif aan Twan Manders en Jan Geertsma moest alle zeilen bijzetten om zijn goede stelling tegen Johan Peer om te zetten in volle winst. Paul Dekker gaat nog aan kop met een punt voorsprong op Marco Olijslager. Zo werd er deze avond geschaakt op twaalf borden, zie foto. De uitslagen: Beltman – Dekker 0-1, Martens – Olijslager 0-1, Peters – Geertsma 0-1 en Peer – Mijderwijk 0-1.

De Ruurlose Schaakvrienden spelen iedere dinsdag vanaf 20.00 uur in café-restaurant De Tapperij. Wie ook interesse heeft in schaken en/of eens zou willen meespelen, kan gewoon binnenlopen. Iedereen is welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant