Afbeelding
Gradus Derksen

TTV Eibergen viert 50-jarig bestaan

Sport

EIBERGEN - TTV Eibergen kondigt met trots aan dat zij in het hemelvaartweekend van 10 en 11 mei het Countus Internationale Touwtrekkampioenschap houdt, een groots evenement waar touwtrekliefhebbers uit de hele wereld samenkomen om de strijd aan te gaan. Een weekend vol opwinding en competitie op hoog niveau maar ook gezelligheid en verbroedering lijkt gegarandeerd.

TTV Eibergen is een bloeiende touwtrekvereniging. Met een sterke toewijding aan de sport heeft de club zich gevestigd als een belangrijke speler in de touwtrekgemeenschap. Sinds de start van de vereniging in 1971 heeft TTV Eibergen al vele touwtrektoernooien georganiseerd. Na tien jaar werd de Stichting Touwtrek Evenementen (STE) opgericht die zich bezighoudt met de organisatie van zowel toernooien op regionaal en nationaal niveau alsook de organisatie van internationale toernooien in jubileumjaren. In mei 2024 wordt het verlate gouden jubileum gevierd met een groot toernooi op het terrein van TTV Eibergen aan ’t Wievenveld.
Om de organisatie van dit grote toernooi mogelijk te maken ontvangt de vereniging ruime steun vanuit ondernemend Berkelland. Het sportieve programma omvat verschillende gewichtsklassen, waaronder jeugd-, dames-, gemengde- en herencompetities. Het deelnemersveld wordt divers waarbij de aanmeldingen inmiddels binnenstromen met onder meer teams uit Zwitserland, Italië, Zweden, Duitsland, Noord-Ierland, Engeland, België en uiteraard Nederland. Serieuze topteams uit binnen- en buitenland testen hun vaardigheden en kracht in deze eeuwenoude en pure sport van het touwtrekken.
Centraal bij het toernooi staat uiteraard het touwtrekken met spannende competities, al wordt er ruimschoots aandacht besteed aan de nodige randvoorwaarden als muziek, eet- en drink mogelijkheden en vermaak om het tot een gezellig evenement te maken. Het is een gezinsvriendelijke en vermakelijke ervaring voor iedereen.
Voor meer informatie over het evenement -of wanneer men steun wil verlenen- kan men kijken op de website of de Facebook-pagina van TTV Eibergen.


www.ttveibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant