RGV Ruurlo Acrogym mag met twee teams door naar ½ NK. Foto: PR
RGV Ruurlo Acrogym mag met twee teams door naar ½ NK. Foto: PR

RGV Ruurlo Acrogym met twee tickets door

Sport

Ruurlo – Afgelopen zaterdag 13 april was het de beurt aan het D en D+niveau om een plekje te bemachtigen voor het halve NK. Ruurlo mocht met drie teams afreizen naar Vaassen voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Na een spannende wedstrijd werd het bekend dat RGV Ruurlo nogmaals met twee teams deel mag nemen aan het ‘½ NK’.

Britt, Marit en Keet, damesgroep D-Senior, beten het spits af voor RGV. In een sterkdeelnemers veld met maar liefst 22 teams lieten zij een mooie oefening zien. Het bleef tot het einde spannend of de oefening goed genoeg was om door te kunnen stromen naar het ½ NK. En dat was het. Ze zijn op een knappe tiende plaats geëindigd.

Later op de middag mochten de D+teams verschijnen op de vloer. Als eerst was het de beurt aan Tara, Kyra en Femke om hun balansoefening te laten zien aan de jury. Een super strakke oefening met weinig fouten werd getoond. In dezelfde categorie mochten Yulia, Isolde en Larissa ook eerst hun balansoefening tonen. Deze was nagenoeg foutloos en werd beloond met een mooi cijfer. Vervolgens mochten beide teams hun tempo-oefening draaien. Ook deze oefeningen verliepen goed. Ook in deze categorie was het erg spannend want de scores lagen dicht bij elkaar. Tara, Kyra en Femke zijn op een knappe vierde plek geëindigd. Yulia, Isolde en Larissa mochten zelfs een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen en daarnaast plaatste dit drietal zich ook voor het ½ NK.

De teams die zich geplaatst hebben gaan nu weer hard trainen om ook daar goede oefeningen neer te kunnen zetten en zich wellicht te kunnen plaatsen voor het NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant