Zwolle pakt voor zevende achtervolgende maal de titel in de AKF klootschietcompetitie. Foto: PR
Zwolle pakt voor zevende achtervolgende maal de titel in de AKF klootschietcompetitie. Foto: PR

Zwolle voor zevende achtervolgende maal op rij de sterkste in AKF klootschietcompetitie

Sport

REGIO - Een spannende ontknoping in de eerste klasse van de AKF-competitie. Klein Dochteren 1 moest drie schot goed maken op Zwolle om de titel mee te nemen naar Klein Dochteren. In een directe confrontatie lukte dit echter niet. Klein Dochteren kon het thuisvoordeel niet volledig benutten en moest zich gewonnen geven. Zwolle won de laatste wedstrijd met één schot na halverwege nog ruim twee schoten achter te hebben gestaan. Een mooie en spannende afsluiting van de AKF-competitie.

’t Broek uit Ruurlo dat de derde plek veiligstelde was niet goed op dreef. Met 57 schoten werden ze maar vijfde in Klein Dochteren. Eibergen daarentegen was prima op dreef en met 51 schoten werden ze keurig tweee achter dag winnaar Zwolle. Eibergen had ’t Broek nog bijna achterhaald, maar kwam uiteindelijk drie schoten te kort voor een derde plaats in de competitie.
De verrassing van dit seizoen was misschien wel ’t Broek 2. Dit team met twee dames in de gelederen presteerde ook de laatste competitie weer prima. Het team had de pech dat het vaste kracht Geert Vruggink een groot deel van het seizoen verstek moest laten gaan. Nu ze weer volledig waren, versloegen ze met 54 schoten zelfs het eerste team uit Ruurlo. Een vijfde plaats in de eindrangschikking was meer dan verdiend.
Op gepaste afstand van de kopposities was het dit jaar ook spannend. Onderlingen wist de heren van Respelhoek net voor te blijven en werd keurig zesde. Zwolle 2 liet het in de laatste competitie liggen en werd daardoor achtste. Klein Dochteren 2 eindigde op de negende plaats ruim voor hekkensluiter Dijkhoek.
Ook in de overige klassen werd weer als vanouds gestreden om de dagwinst en natuurlijk om de titels die te vergeven waren. In de tweede klasse waren de verschillen ditmaal redelijk groot. Dag-winnaar Onderlingen 2 werd ruim winnaar in deze klasse. Zwolle 3 pakte de tweede plaats voor ’t Broek 3 dat de laatste competitie niet op dreef was. Heksenkring was dit wel en eindigde tweede in de dag uitslag en werd keurig vierde in de competitie

In de derde klasse ging de titel naar Onderlingen 3 uit Haarlo. Dit team heeft maar liefst 15 schoten voorsprong op nummer twee Respelhoek 3. In de vierde klasse was Klein Dochteren 3 duidelijk te sterk voor de overige teams. Met maar liefst 78 schoten voorsprong mag dit team het volgend jaar in de derde klasse proberen.
In de vijfde klasse ging de titel wederom naar een team uit Berkelland. Hier was Respelhoek 5 de beste van dit seizoen door op de laatste wedstrijddag Zwolle 4 te passeren en met één schot verschil kampioen te worden. Ook in de zesde klasse was het tot het laatst spannend. Heksenkring 2 gaf de voorsprong bij het ingaan van de laatste wedstrijddag uit handen en moest het kampioenschap overlaten aan Winterswijk 2.
Al met al kunnen de Berkellandse teams terugkijken op een goed verlopen klootschietseizoen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant