Het verkeer - ook fietsers - wordt omgeleid tijdens de werkzaamheden. Foto: PR
Het verkeer - ook fietsers - wordt omgeleid tijdens de werkzaamheden. Foto: PR

Verbreden fietspad langs de N823

Vervoer

Omleiding, tijdens werk aan fietspad met nieuwe verlichting

BERKELLAND - Provincie Gelderland start maandag 14 maart met de werkzaamheden aan het fietspad langs de Needseweg en de Eibergseweg (N823). Het bestaande fietspad, waarop fietsers in beide richtingen op fietsen, wordt verbreed. Ook worden de fietsoversteken en inritten naar weilanden aangepast. Gemotoriseerd doorgaand verkeer en fietsers worden omgeleid. Aanwonenden, hulpdiensten en buslijnen kunnen de weg blijven gebruiken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden uiterlijk vrijdag 8 april klaar.

Het fietspad langs de Needseweg en Eibergseweg ligt op korte afstand van de rijbaan en is twee meter breed. Daar waar mogelijk, wordt het fietspad verbreed naar maximaal drie meter. De provincie verbreedt het fietspad met grasbetontegels en niet met asfalt, zodat kabels en leidingen in de grond kunnen blijven liggen. De tegels hebben een vlakke bovenkant en zijn daarmee een veilige oplossing voor de gebruikers van het fietspad.

Bomen
Op twee plekken loopt het huidige fietspad met een bocht om bomen heen. Deze bochten worden er uit gehaald en een nieuw stuk fietspad wordt aangelegd tussen de bomen. Dit deel van het fietspad is van beton, zodat het over de boomwortels heen kan worden aangelegd.

Provincie Gelderland sluit de weg af om de werkzaamheden veilig en efficiĆ«nt vanaf de hoofdrijbaan uit te voeren. De wegafsluiting geldt vanaf de komgrens met Neede tot de Haaksbergseweg bij Eibergen. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N315 via bebording langs de weg. Fietsers worden omgeleid via de Leugemorsweg en Needseweg.

Zo mogelijk worden in dezelfde periode ook op verschillende locaties langs de weg lichtmasten en/ of armaturen vervangen. Dit is afhankelijk van de levertijd van materialen. Na het afronden van deze werkzaamheden, neemt gemeente Berkelland het beheer en onderhoud van de weg en het fietspad over van de provincie.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op https://www.gelderland.nl/N823. Actuele afsluitingen en omleidingsroutes staan op www.bereikbaargelderland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede