Electro Car Eibergen. Foto: PR
Electro Car Eibergen. Foto: PR

Bestuurswisseling en vrijwilligersavond Electro Car Eibergen

Vervoer

EIBERGEN - Vrijwilligers van de Electro Car Eibergen (ECE) kwamen in De Kruidenhof bij elkaar voor een gezellige avond. Voorzitter Frieda van Enk opende de avond door haar dank uit te spreken aan alle vrijwilligers, die zich met zoveel enthousiasme en betrokkenheid een heel jaar door inzetten voor deze vervoersdienst. Inmiddels is de vervoersdienst ECE een bekend verschijnsel in Eibergen, want het ‘karretje’ rijdt af en aan om mensen, die niet of tijdelijk niet mobiel zijn op plaats van bestemming te brengen. Dat kan naar de dokter, tandarts, fysio, boodschappen doen of gewoon op visite gaan bij familie of naar de soos. 

De electrocar heeft sinds de start op 2 januari 2020 16.500 kilometer afgelegd. Dit was een van de vragen van een speciaal voor deze avond opgezette ECE Pubquiz. Naast kennisvragen over de Electrocar, Eibergen en De Kruidenhof, was het hoofdthema ‘Terug naar de jaren 50, 60 en 7-. Voor velen een feest van herkenning, maar ook de ‘krasse knarren’ moesten diep in hun geheugen graven. Weinigen wisten waar men het Gerrit Nijhuislaantje in Eibergen kan vinden...
Het team ‘De Kruidenhof’, bestaande uit de chauffeurs Wim Morsink, Jan Saaltink en Tonni Wormgoor, gingen met de eer strijken. De winnaars kregen een jaar lang het donateurschap van De Kruidenhof aangeboden.

Bestuurswisseling
Per ingang van 1 oktober vindt er een bestuurswisseling binnen de Stichting ECE plaats. Eelco Kruidenier, die aan de wieg stond van de oprichting van deze vervoersdienst en vanaf het prille begin het secretariaat onder zijn hoede heeft genomen, draagt het stokje over aan Anneke Bollen, welzijnsmedewerker bij LIVIO. Ook Anneke is vanaf het begin betrokken geweest bij ECE en een bekend gezicht binnen deze vervoerdienst. Als eigenaar van het autobedrijf Berenpas zal Kruidenier nauw betrokken blijven voor de service en onderhoud van deze electrocar. Het nieuwe adres voor het secretariaat is vanaf 1 oktober: Krabbenborg 2 – 7151 XG. Het email adres blijft info@electrocareibergen.nl.

Verkoop muntjes
Muntjes voor de Electro Car Eibergen zijn vanaf heden ook verkrijgbaar bij TIP - Toeristisch Informatie Punt aan de Grotestraat 59. Openingstijden zie website TIP. Daarnaast zijn de muntjes verkrijgbaar bij het winkeltje in de Meergaarden, van maandag tot en met vrijdag 9.30 tot 11.30 uur en Boekhandel Gellekink aan de J.W. Hagemanstraat 16 tijdens winkelopeningstijden.
De muntjes kosten 2,50 euro per stuk, vijf muntjes voor tien euro en elf muntjes voor twintig euro. Eén muntje is goed een retourrit en wordt bij aanvang van de rit aan de chauffeur van de electrocar betaald. De retourrit zit daar automatisch bij in.
De Electro Car Eibergen is een zeer gewaardeerde vervoersdienst, die uitsluitend met en door een team van 25 vrijwilligers gerund wordt. De electrocar zorgt voor dat men vervoer van deur tot deur binnen een straal van circa vier kilometer vanuit het centrum van Eibergen. Rijtijden vanaf 8.30 tot 17.30 uur, elke dag van de week, 365 dagen per jaar.
De rollator kan meegenomen worden. Men heeft geen indicatie nodig en hoeft ook geen lidmaatschap aan te gaan om gebruik te maken van deze vervoersdienst. Ook als men tijdelijk niet mobiel is wil de electrocar graag van dienst zijn.
Voor een ritje bel 06-10820579. Voor informatie: info@electrocareibergen.nl.


electrocareibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant