Rijbewijskeuringen CBR in Borculo. Foto: PR
Rijbewijskeuringen CBR in Borculo. Foto: PR

Rijbewijskeuringen CBR in Borculo

Vervoer

Rijbewijskeuringen CBR

BORCULO - Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer men 75 jaar of ouder is of wanneer men een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer men om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg in Wijkgebouw De Koppel op maandag 31 oktober, maandag 14 november en maandag 28 november medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.
Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70 euro.
Een afspraak voor het spreekuur kan men uitsluitend maken via RegelZorg: gemakkelijk en snel via de website: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn op tel. 088-2323 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat men naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt men op eerder genoemd telefoonnummer.

De Procedure
Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van het rijbewijs, indien men ook medisch gekeurd dient te worden.
De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan men kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg .
Deze vragenlijst over de eigen gezondheid moet men eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt men van het CBR het Verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan men pas een afspraak maken voor de keuring.
De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor voor de aanvragers in en versturen deze direct naar het CBR.
Meer informatie over de procedure is te vinden op de website van Regelzorg.

www.regelzorg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant