Afbeelding

Aanleg nieuw kruispunt Goorseweg met de Nettelhorsterweg

Vervoer

Afsluiting kruising Goorseweg (N346) vanaf 1 mei

BERKELLAND - Provincie Gelderland voert tussen 1 mei en 20 juli 2023 werkzaamheden uit voor een nieuw kruispunt van de Goorseweg bij Lochem met de Nettelhorsterweg (N825). Hier wordt een nieuw kruispunt gemaakt. De aanpassing is onderdeel van het groot onderhoud van de Nettelhorsterweg tussen de Goorseweg en Broekstraat, die later dit jaar plaatsvindt.  

De provincie werkt aan een nieuwe aansluiting van de Goorseweg op de Nettelhorsterweg. Deze kruising komt op een andere plek. De nieuwe kruising krijgt meer vakken, zodat auto’s kunnen voorsorteren. Bijvoorbeeld een rijstrook naar een nieuwe parallelweg. De nieuwe kruising sluit in de toekomst aan op het nieuwe deel van de Goorseweg vanaf de nieuwe brug in Lochem. Met dus maatregelen voor verkeersveiligheid. 

Omleiding
Vanaf maandag 1 mei tot en met donderdag 20 juli is de Goorseweg (N346) afgesloten vanaf de aansluiting met de Nettelhorsterweg tot ongeveer 400 meter richting Goor en Hengelo (Overijssel). De Nettelhorsterweg is gewoon bereikbaar. Het doorgaande gemotoriseerde verkeer vanuit Lochem naar Goor wordt met borden omgeleid via de Nettelhorsterweg naar Borculo via de N315 naar Neede, de N824 en N740 naar Hengevelde via de N347 naar Goor en omgekeerd.  

Fietsers
Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de fietspaden. Ze worden ter plaatse langs de werkzaamheden geleid.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl/wegwerkzaamheden/n825-fase-1 

Provincie Gelderland werkt in 2023 in de omgeving van Lochem aan de N332, N346 en N825. De werkzaamheden worden zorgvuldig op elkaar afgestemd, zodat Lochem en de Achterhoek bereikbaar blijven. Toch is het onvermijdelijk dat er hinder ontstaat door de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen. De provincie roept iedereen op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede