OV-ambassadeurs helpen anderen graag op weg. Foto: PR

OV-ambassadeurs helpen anderen graag op weg. Foto: PR

OV-inloopspreekuur in bibliotheek

Vervoer

RUURLO - Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie of het maken van een proefreis geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. 

Door het te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer. Op woensdag 8 november kan men tussen 14.00 en 15.30 uur terecht bij de OV-ambassadeurs in de Bibliotheek Oost-Achterhoek - vestiging Ruurlo, aan de Dorpsstraat 74 in Ruurlo.

Proefreis
Tijdens de proefreis op woensdagmiddag 22 november oefent men met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het krijgt men duidelijk uitgelegd hoe in- en uit te checken met een OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan de belangstellende oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart men hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, een bankpas of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

De proefreis vertrekt vanuit Ruurlo. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs op tel. 038 – 45 40 130.

De OV-ambassadeurs helpen iedereen graag op weg. Voor meer informatie en alle activiteiten kan men terecht op de speciale website.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede