Ga mee op een OV-proefreis met de OV-ambassadeurs en ervaar het gemak van reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR

Ga mee op een OV-proefreis met de OV-ambassadeurs en ervaar het gemak van reizen met het openbaar vervoer. Foto: PR

OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur en proefreis

Vervoer

RUURLO - De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto er op uit te gaan te gaan. Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. OV-ambassadeurs kunnen hierover alle uitleg geven. Ook voor wie al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd. Maar ook de ervaren reiziger kan vragen hebben. Iedereen is van harte welkom op het OV-inloopspreekuur of kan meegaan op een OV-proefreis.

Vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met de bankpas)? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van de inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven de ambassadeurs uitleg en helpen zij reizigers op weg in het openbaar vervoer. Men kan gratis en vrijblijvend binnenlopen.
Het spreekuur in Ruurlo is op woensdag 8 mei van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Oost-Achterhoek vestiging Ruurlo, Dorpsstraat 74, Ruurlo.

OV-proefreis vanuit Ruurlo
Tijdens de proefreis oefent iemand met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het station krijgt men duidelijk uitgelegd hoe in en uit te checken met een OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kan men oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart men hoe het is om te reizen met bus of trein.
Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom een geldige OV-chipkaart mee, een bankpas of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt men telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.
De proefreis vanuit Ruurlo is op woensdagmiddag 15 mei.
Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden voor een dagje weg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant