Vittoria en Giorgio. Foto: PR
Vittoria en Giorgio. Foto: PR

Italiaanse Vittoria en Giorgio zoeken een gastgezin in de Achterhoek

Wonen

ACHTERHOEK - Komende augustus is het zover. Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun dromen waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaanse Vittoria en Giorgio. Voor hen is de organisatie Travel Active op zoek naar gastgezinnen die deze enthousiaste studenten een warm thuis kunnen bieden.

Wie zijn Vittoria en Giorgio?
De 17-jarige Vittoria uit Italië is een sociale en vrolijke meid met een passie voor dansen en mode. Later hoopt ze manager te worden van een multinationaal modebedrijf. Naast dansen, reist Vittoria graag en vindt ze het leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Ze hoopt zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op te doen tijdens haar uitwisseling hier in Nederland.

Giorgio is ook 17 jaar, komt uit Italië en is een vriendelijke, humoristische en behulpzame jongen. Hij heeft een liefde voor motorrijden en sport. Een paar uur per week is hij te vinden in het zwembad. De leergierige jongen is gemotiveerd om Nederlands te leren en de cultuur te ontdekken.

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen kan gastgezin zijn. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert men ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt.

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van lokale coördinatoren van Travel Active. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de coördinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Wie nieuwsgierig is geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma kan contact opnemen met Rinus Petiet via 06-29239178, mail naar rinus.petiet@travelactive.org of neem een kijkje op de website van Travel Active | High School Holland.


www.travelactive.nl/high-school-holland

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede