Plaatsing van industriële windturbines zorgt voor kopzorgen bij omwonenden. Foto: PR
Plaatsing van industriële windturbines zorgt voor kopzorgen bij omwonenden. Foto: PR

Reportage over industriële windturbines en noodklok geluid in Zoekgebied K

Wonen

BERKELLAND - In verband met de eventuele plaatsing van industriële windturbines in Zoekgebied K, is er komende maandag 31 januari vanaf 17.00 uur een reportage op Omroep Gelderland te zien bij het GLD Nieuws. ‘Misschien dat deze reportage verhelderend kan werken over hoe er door de bewoners gedacht wordt over de plaatsing van deze windturbines’, zo schrijven Wouter en Geertje Radius uit Ruurlo in een mail, die op de redactie van Achterhoek Nieuws binnenkwam. 

Verder geven deze Ruurloërs aan het het vreemd te blijven vinden ‘dat er na 13 juli (de dag dat wij de brief kregen ) nog nimmer contact met de bewoners van zoekgebied K is geweest. Door diverse mensen is geprobeerd om in contact te komen maar dat blijkt onmogelijk. Wederom moeten de inwoners van zoekgebied k, in het Achterhoek nieuws, lezen wat  eventuele vervolgstappen zijn.

In een andere mail richt Bas Wiersma zich tot de gemeentebestuurders: ‘Komende week vergadert u weer over het ‘rode beleid’. Graag wil ik nog even stilstaan bij de industriële windturbines. Als inwoner van het gebied tussen Ruurlo en Beltrum, spreek ik hierbij mijn zorgen uit. Ik vraag me af of dat de gemeente wel doorheeft hoeveel impact het plaatsen van industriële windturbines wel heeft. Wanneer komt de gemeente naar de burgers in het buitengebied? Volgens de RES is er een participatie nodig, met de burgers. En gaan ze dan sámen onder andere kijken naar geschikte plaatsen in de gemeente. Het lijkt of de gemeente even voor het gemak over deze hobbel heenstapt’, schrijft Wiersma.
‘Ook vraag ik mij af hoe de genoemde samenwerking met gemeente Oost Gelre verloopt. Of in de directe toekomst gaat verlopen. Want daar heeft onze buurgemeente het namelijk niet of nauwelijks over. En aangezien het over een groot grensgebied gaat… is overleg en transparantie hier zeer belangrijk!!’

 Wiersma vervolgt: ‘Ook wil ik u nogmaals het beeld meegeven dat wanneer we nu starten met windenergie,  er in de toekomst alleen maar meer turbines bij gaan komen. Er is namelijk een stijgende behoefte aan stroom. U begrijpt dat het dan dadelijk vol met industriële windturbines staat.

Ook Wiersma wijst op de uitzending van de regionale omroep: ‘In verband met de eventuele plaatsing van industriële windturbines in Zoekgebied K, is er aanstaande maandag om 17.00 uur een reportage op Omroep Gelderland te zien bij het GLD Nieuws. Misschien dat deze reportage verhelderend kan werken over hoe er door de bewoners gedacht wordt over de plaatsing van deze windturbines. Ik hoop dat u als vertegenwoordiger van onze gemeente blijft denken vanuit het welzijn van uw burgers.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede