Impressie van het nieuwbouwplan aan de Brink. Foto: Artist's impression
Impressie van het nieuwbouwplan aan de Brink. Foto: Artist's impression

College stemt in met nieuwbouw aan de Brink

Wonen

 Negen levensloopgeschikte appartementen en horeca

EIBERGEN - Het college van B&W van Berkelland heeft besloten om in te stemmen met de bouw van een complex aan de Brink in Eibergen. 

Op de begane grond is ruimte voor (dag)horeca, erboven zijn negen appartementen voorzien. Wethouder Gerjan Teselink: “Deze ontwikkeling is een mooie impuls voor de recent heringerichte Brink en past perfect in de beleidslijn voor het centrum. Omdat het parkeren van de Brink is afgehaald, is hier ruimte ontstaan voor horeca langs de karakteristieke rij kastanjebomen. Daarnaast bestaat er voor Eibergen een grote behoefte aan levensloopgeschikte appartementen in het centrum.” 

Het plangebied bestaat uit de percelen Brink 20, Brink 22 en Grotestraat 29/29a. Hier zijn een voormalig bankgebouw, een winkelpand en een kantoorpand gesitueerd. Alle bebouwing zal worden gesloopt, waarna nieuwbouw plaatsvindt. Op de begane grond ervan is ruimte voor (dag)horeca, waardoor een stuk levendigheid wordt toegevoegd aan het centrum.

Parkeerplaatsen
Erboven worden negen levensloopgeschikte appartementen met lift gerealiseerd. Binnen het plangebied komen ook dertien parkeerplaatsen. Bij de verdere uitwerking van de plannen zal extra aandacht worden besteed aan de zijde van de Grotestraat, waar de historische gesloten gevelwand met behulp van hekwerk of groen zal worden teruggebracht. Daarnaast moet zorgvuldig gewerkt worden om schade aan de kastanjebomen die er staan te voorkomen. Het plan is voorgelegd aan direct omwonenden. De ontwikkelende partij zal op korte termijn een omgevingsvergunning aanvragen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede