Initiatiegroep bouwplan ’t Hassink met (vlnr) Henk Radstaak, Arjan Nijland, Wilma en Herman Hassink en Hugo Koopman. Foto: Rob Weeber

Initiatiegroep bouwplan ’t Hassink met (vlnr) Henk Radstaak, Arjan Nijland, Wilma en Herman Hassink en Hugo Koopman. Foto: Rob Weeber

Van Zalencentrum Hassink naar ’t Hassink

Wonen

NOORDIJK – De sluiting en opheffing van zalencentrum Hassink in Noordijk is geen verrassing. Al langer zagen eigenaren en uitbaters Herman (67) en Wilma Hassink (64) dat er geen toekomst meer in het traditionele ‘zaalleven’ zat. En dus verlegden ze tijdig de bakens, zochten een nieuwe bestemming voor het complex en gingen met pensioen.

Door Rob Weeber

Dat die nieuwe bestemming, woningbouw, voor het complex gevonden is, wil echter nog niet zeggen dat de uitkomst ervan gegarandeerd is. Vooralsnog ligt er een principeakkoord met vastgoedontwikkelaar Koopman Vastgoed uit Tubbergen over de aankoop van gebouw en grond. De koop echter gaat pas door als ook de gemeente instemt met de beoogde herontwikkeling van het terrein, inclusief achterliggend voetbalveld. Voorlopig is als werknaam voor het project ‘t Hassink gekozen.

Woonwijk
Eigenaar Hugo Koopman van Koopman Vastgoed is enthousiast over de plannen. “De bedoeling is dat we op de plek van Hassink een woonwijk gaan ontwikkelen met zo’n 20 à 25 koopwoningen. De wijze waarop echter verschilt met traditionele woningbouw. Voorop staan de gesprekken met de inwoners. Pas als we weten hoe de markt reageert en wat de wensen zijn ten aanzien van een bepaald type woning, gaan we een stap verder. Ook zijn we ambtelijk met de gemeente in gesprek. Zij staan niet onwelwillend tegenover de plannen, maar willen wel dat het uiteindelijke project rekening houdt met de schaalgrootte en het belang van het dorp Noordijk.”

Het plan moet aansluiten bij het karakter van Noordijk. ScheersRoes Makelaars zal bij doorgang van het project de verkoop gaan begeleiden. Makelaar Arjan Nijland ziet geen belemmeringen bij het beoogde aantal woningen. “De markt bepaalt en aanbod creëert ook vraag”, vult hij aan. “Het gaat hier om nieuwbouw is daar gelden andere regels dan bij bestaande bouw. Voor een nieuwbouwhuis zijn mensen zelfs eerder bereid hun eigen woonplaats te verruilen. Mocht er dus onverhoopt onvoldoende belangstelling vanuit het eigen dorp zijn, dan komt Berkelland in beeld en daarna zelfs het achterland richting het westen.” Ook Henk Radstaak, voorzitter van Noordijks Belang, is blij met de plannen. “Ik weet dat er al interesse is vanuit de doelgroep starters. Verder houden we een informatieavond voor de inwoners, waarop we de verdere behoefte uit de markt willen peilen. We zijn blij met de samenwerking met Koopman. Voor beide partijen staat de kwaliteit en het belang van het dorp voorop. Dat moet straks terug te zien zijn in het aantal woningen en de ontwerpen ervan. Dat geldt ook voor de vrije kavels.”

Makkelijker
Natuurlijk is het verlies van het zalencentrum, ooit het sociale hart van het dorp, best een moment om bij stil te staan voor Herman en Wilma Hassink. “Voor ons valt het uiteindelijk wel mee, want we werken er al een aantal jaren naartoe,” geeft Wilma Hassink aan. “Daar komt nog bij dat Herman met pensioen is, dat maakt het ook iets makkelijker. Maar we moesten ook afscheid nemen van alle verenigingen die bij ons onderdak vonden. De voetbal was gelukkig al bij SP Neede ondergebracht, maar onder meer de klootschietvereniging met 150 leden moest op zoek naar een ander onderkomen. Verder moet je ook realistisch zijn, er is geen toekomst meer voor een zalencentrum als wij hadden.”

De informatieavond over ‘Wonen op ’t Hassink’ vindt op dinsdag 27 september om 19.30 uur plaats. Dat gebeurt in Zalencentrum Hassink, G.L. Rutgersweg 41, Noordijk.

Plattegrond van een mogelijke bouwvariant van woonwijk ’t Hassink. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede