De jongens die de stenen mochten leggen zijn Jordy Floors en Rick van Doorn (r). Foto: PR

De jongens die de stenen mochten leggen zijn Jordy Floors en Rick van Doorn (r). Foto: PR

Toekomstige bewoners, Jordy en Rick, leggen eerste steen nieuwbouw Estinea

Wonen

EIBERGEN - De bouw van de nieuwe locatie van Estinea in Eibergen is van start en dat mag gevierd worden. Op woensdag 10 mei werd samen met de nieuwe bewoners de eerste steen gelegd van de nieuwbouw aan de Beltrumseweg 5 in Eibergen. Die eervolle handeling werd verricht door twee toekomstige bewoners, Jordy en Rick. 

De nieuwe locatie komt op de plek waar eerst de Welkoop zat. In maart 2020 raakte Promako Ontwikkeling, onderdeel van Aannemersbedrijf Kormelink, betrokken bij dit project. Uiteindelijk is het gelukt de Welkoop te kunnen verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Nijverheidsweg in Eibergen. Hierdoor kwam de oude locatie vrij voor realisatie van een nieuw complex voor Estinea, die al langer op zoek was naar een nieuwe huisvesting in Eibergen. Promako verzorgde vervolgens ook de verdere ontwikkeling van het pand.

De nieuwe locatie Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure, die medio 2021 is gestart, werd de omgevingsvergunning verleend. Het hele proces is tot nu toe in goed overleg met alle betrokken partijen en de omwonenden verlopen. In oktober 2022 is gestart met de bouw. In het nieuwe gebouw komen 28 appartementen, vier gezamenlijke ruimtes en plek voor werk en activiteiten en logeren voor mensen met een verstandelijke beperking. ProWonen wordt eigenaar van het complex en gaat het langdurig verhuren aan Estinea.

Geschikte woonplek
Een groep jongeren met een ernstig meervoudige beperking kon geen geschikte woonplek vinden in gemeente Berkelland. Door deze nieuwbouw krijgen ze een passende plek dichtbij hun familie en vrienden. Ook verhuist een aantal cliƫnten die nu bij Estinea in Neede en Eibergen woont, werkt en/of logeert, naar de nieuwbouw aan de Beltrumseweg. Op dit moment zijn nog twee woningen beschikbaar.

De toekomstige bewoners volgen de bouw op de voet. Ze gaan regelmatig langs om even te kijken hoe de bouw van hun nieuwe woning verloopt. Rick van Doorn en Jordy Floors logeren nu bij Estinea. Beiden krijgen ze een eigen appartement in het nieuwe gebouw aan de Beltrumseweg. Ze vinden het erg bijzonder dat ze woensdag de eerste steen mochten leggen van hun nieuwe woning.

Bij de mijlpaal van de eerste steenlegging waren ook de wethouders Arjen van Gijssel en Betsy Wormgoor aanwezig, evenals Walter Kormelink (directeur van Aannemersbedrijf Kormelink), Hanke Struik (directeur bestuurder van ProWonen) en Beatrijs van Riessen (bestuurder van Estinea). Bovendien woonde een aantal toekomstige bewoners en begeleiders dit bijzondere moment bij. Samen maakten ze er een feestelijke gelegenheid van. 

Rick van Doorn (l.) krijgt de 'eerste steen' overhandigd. Foto: PR
De officiƫle eerstesteenlegging van de nieuwe woon-, werk- en logeerlocatie voor mensen met verstandelijke beperking aan de Beltrumseweg. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede