Mensen kunnen elkaar ontmoeten bij Oriolus. Foto: Nicky Heinne - Fotografie
Mensen kunnen elkaar ontmoeten bij Oriolus. Foto: Nicky Heinne - Fotografie Nicky Heinne - Fotografie

Nieuwe activiteiten bij Oriolus

Zorg

WINTERSWIJK - De activiteiten van Oriolus, centrum voor leven met en na kanker, worden goed bezocht en zeer gewaardeerd door de gasten. De agenda zit vrijwel iedere maand volgeboekt. Heel fijn om op deze manier bij te kunnen dragen aan onder andere rust, ontspanning en een fijner gevoel. De activiteiten bij Oriolus zijn onlangs uitgebreid om zo een breder aanbod te kunnen bieden.

Lotgenotenbijeenkomsten
Ervaringen uitwisselen met mensen die zelf ook kanker hebben (gehad) kan erg waardevol zijn. Zij kunnen je tips geven over omgaan met kanker en herstel van kanker. Wat heeft hen geholpen? Vanuit de Borstkankervereniging Nederland en vanuit de prostaatkankervereniging worden er bijeenkomsten georganiseerd bij Oriolus, die met enige regelmaat zullen plaatsvinden.

Ontspanning
Een activiteit die bijdraagt aan een stukje rust is Reiki. Met Reiki wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd, harmonie tussen lichaam en geest wordt hersteld, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning.
Ook kan men zingen bij Oriolus. Samen zingen maakt blij, het verbindt, geeft kracht, troost, energie maar bovenal heel veel plezier. Iedereen is welkom. Ervaren zangers, maar ook iedereen die niet zo talentvol is, maar die wel  lol heeft in zingen.
In mei is de eerste workshop SoulCollage®, een leuke en ontspannende workshop waarbij het denken even stil mag worden gezet en er meer verbinding komt met gevoel en creativiteit.

Podcast
In februari dit jaar is Oriolus gestart met een podcastserie. De eerste afleveringen zijn positief ontvangen. In de laatste aflevering een gesprek met Judith van Duin- Westhuis en Geralda Klumpers. Zij zijn verbonden aan Juce diëtistenpraktijk, waar zij cliënten begeleiden op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Wat kan je doen als kanker je leven op zijn kop zet en je door de mallemolen van behandelingen geleefd wordt? Hoe hou je dan nog grip op je leven als je de grip dreigt te verliezen? Judith en Geralda geven algemene tips over voeding om de behandeling zo goed mogelijk te ondersteunen. De Podcast is te beluisteren via Spotify en via https://anchor.fm/oriolus

Waar ligt behoefte?
Bij Oriolus horen de vrijwilligers graag terug waar de behoefte ligt. Wil iemand graag meer informatie over een bepaald onderwerp in de vorm van een lezing/voorlichtingsavond, of mist men een activiteit gericht op conditie? Of is er meer nodig in het aanbod voor kinderen en/of het gezin? Laat het weten.

Vrije inloop
Op maandag- en dinsdagmorgen is Oriolus geopend van 9.30 tot 12.30 uur. Op donderdag van 9.30 tot 15.30 uur. Men mag vrij inlopen voor een lekkere kop koffie of thee. Er zijn gastvrouwen of heren aanwezig om met aanwezigen in gesprek te gaan, maar niets moet. Ook bestaat de mogelijkheid om een boek te lenen.
Wie meer wil weten over Oriolus kan kijken op www.oriolus-achterhoek.nl. Op de website is het aanbod en de agenda van Oriolus te vinden. Voor vragen, opmerkingen of aanmelden voor een activiteit kan men een mail sturen naar: info@oriolus-achterhoek.nl

Activiteiten april: Maandag 11 april 9.30 uur Reiki; Maandag 11 april 13.30 uur Mindfulness; Dinsdag 12 april 10.30 uur Wandelen; Dinsdag 12 april 10.00 uur Voetreflextherapie; Donderdag 14 april 9.30 en 10.45 uur Reiki; Dinsdag 19 april 9.30 en 10.45 uur Reiki; Dinsdag 19 april 13.30 uur Lotgenotencontact borstkanker; Donderdag 21 april 11.00 uur Voetreflextherapie; Donderdag 21 april 10.30 uur Wandelen; Dinsdag 26 april 14.00 uur Zingen; Donderdag 28 april 10.00 en 11.00 uur Voetreflextherapie; Donderdag 28 april 14.00 uur Energetische therapie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede