Home-Start-vrijwilliger ondersteunt jonge gezinnen. Foto: PR/Yunio
Home-Start-vrijwilliger ondersteunt jonge gezinnen. Foto: PR/Yunio

Inloop bij Studio 16 over de vrijwillige Home-Start ondersteuning in gezinnen

Zorg

NEEDE - Op  woensdag 25 mei van 11.00 tot 12.00 uur houden de coördinatoren van het gezinsondersteunings-programma Home-Start een inloop bij Studio 16 in Neede. Het inloopmoment is bedoeld voor geïnteresseerden en mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen in de ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen. 

Onder het genot van een bakje koffie of thee schetst vrijwilligerscoördinator Nicole Tannemaat beeld bij het doen van vrijwilligerswerk, de inhoud van de gezinsondersteuning inhoudt en het effect dat het werk heeft voor de gezinnen en de vrijwilliger. 

Steun in de rug
Home-Start (een onderdeel van Yunio) is een programma voor gezinnen die tijdelijk even een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze tegenwind ervaren of opvoedstress. Om deze kleine problemen klein te houden, helpt een vrijwilliger een gezin door een luisterend oor te bieden en praktische tips te geven uit eigen opvoedervaring.

Nicole Tannemaat, coördinator bij Home-Start vertelt: “Home-Start is een laagdrempelige ondersteuningsvorm in gezinnen, omdat opvoeden echt leuk is, maar soms ook heel zwaar. Onze vrijwilligers voorkomen dat de tegenwind, een grote storm wordt en dat problemen uit de hand lopen. Een vrijwilliger is een tijdelijke uitbreiding - voor maximaal een jaar - van het netwerk het gezin. Iemand die het gezin verder op weg helpt en eigen ervaring deelt, dat maakt echt een wereld van verschil voor heel veel gezinnen.”

Al meer dan 50.000 gezinnen zijn er de laatste 30 jaar ondersteund door vrijwilligers van Home-Start. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk bereiden de coördinatoren van Home-Start Achterhoek (uitgevoerd door Yunio) nieuwe vrijwilligers voor op de opvoedondersteuning door middel van een cursus. Collega-coördinator Patty Polman vertelt tijdens het inloopmoment bij Studio 16 (Oudestraat 18 in Neede) alles over de cursus, het vrijwilligerswerk, het effect en de hulpvragen. 

Voor meer informatie of contact neem contact op met de Patty Polman van Home-Start Achterhoek op homestartachterhoek@yunio.nl.


www.yunio.nl

Tel. 088-260 9191

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede