Afbeelding

Kantoorpand reinigen: maak er een teamdag van (en deze onderdelen besteed je uit)

Partnerbijdrage

Een grondige schoonmaakbeurt van een kantoorpand gaat net even iets verder dan de trouwe medewerkers van het schoonmaakbedrijf doen. Er zijn allerlei details die wat meer aandacht nodig hebben, om optimale hygiëne te bewerkstelligen. Sommige zaken, zoals het machinaal reinigen van zitmeubilair en vloerkleden, besteed je uit. Verder maak je er een leuke teamdag van, voor de broodnodige interactie. 

De boel leeghalen: zitmeubels naar de professionele reiniger

(Bureau)stoelen, banken, alles wat gestoffeerd is vangt bacteriën en ander ongedierte op. Eerst haal je deze onderdelen dus uit het kantoor, om ze op te laten pikken door de professionals die alles machinaal en grondig reinigen. De zoekterm Bank reinigen helpt je verder. Ze ontzorgen je met deze afhaal- en bezorgdienst, en in de tussentijd kunnen jij en je team andere zaken aanpakken. 

Persoonlijke werkplekken: vaak smeriger dan je denkt

Vergeet bij het laten ophalen van de gestoffeerde onderdelen van je kantoor niet om eventuele vloerkleden en (wand)tapijten mee te geven aan de vakmensen van Cinco Cleaning, voor een soortgelijke beautybehandeling. Intussen spoor jij iedereen aan om zijn persoonlijke werkplek uit te soppen. De een is al klaar met het uitzuigen van zijn toetsenbord, de ander is zo’n sloddervos die geconfronteerd wordt met een maanden oude sandwich onderin zijn bureaula. Ieuw!

Archiefkasten uitruimen en stoffen

Ook al wordt veel in de cloud opgeslagen, soms willen kantoormedewerkers iets door kunnen bladeren. Vandaar dat in veel kantoren nog steeds archiefkasten vol met multomappen staan. Ware stofnesten zijn dat, die vaak (moeten) worden overgeslagen door schoonmaakploegen omdat ze vertrouwelijke informatie bevatten. Hop, leeg die kasten, haal ze desnoods van hun plek, en hanteer stofdoeken en daarna de stofzuiger, voordat alles weer op zijn plek mag staan. 

De gezamenlijke keuken

Oei oei oei, dat keukentje. Aangekoekte mokken, borden die iedereen weigert af te wassen, en dan die koelkast vol producten waarin een spontane paddenstoelenkwekerij is ontstaan. Hier geldt hetzelfde adagium: schoonmaken die hap. Wil je meer hygiëne in je kantoorkeuken voor de lange termijn? Dan maak je een ouderwets corvee-rooster. Verder is het slim om de lunchtijden te verruimen, zodat iedereen tijd heeft om op te ruimen en af te wassen. 

Beloof een gezellig feestje achteraf

Niet alle werknemers hebben zin in zo’n team-/schoonmaakdag. Ook al is het resultaat daarna nog zo oogverblindend. Toch moet je dit er doorheen duwen, want een schone werkplek is veel waard, ook naar bezoekers toe. Beloof een kleine borrel of etentje achteraf, dan is zelfs de grootste mopperaar wel te porren. 

Dit artikel wordt u aangeboden door cincocleaning.com Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede