Voorlezen en taalspelletjes zijn behalve erg leuk, ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Foto: PR
Voorlezen en taalspelletjes zijn behalve erg leuk, ook belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind. Foto: PR

Vrijwilligers gezocht voor de VoorleesExpress Berkelland

Algemeen

Vrijwilligers gezocht voor de VoorleesExpress

BERKELLAND - De Bibliotheek Oost-Achterhoek wil kinderen helpen die moeite hebben met taal. Daarom zijn zij een samenwerking aangegaan met de VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders wordt ernaar gestreefd dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De gemeente Berkelland stelt subsidie beschikbaar om ook in deze gemeente te starten met dit mooie project. Hiervoor worden enthousiaste vrijwilligers gezocht. 

De vrijwilliger krijgt vooraf een training via e-learning vanuit de VoorleesExpress en een korte praktijktraining. Ook krijgt hij of zij vanuit de VoorleesExpress een programma om binnen het gezin mee aan de slag te gaan. Tijdens de voorleesperiode zijn er contactmomenten met zowel projectleider als andere voorlezers.
Van de vrijwilliger wordt gevraagd een VOG te overleggen. Hier zijn geen kosten aan verbonden en de Bibliotheek Oost-Achterhoek zorgt voor de aanvraag.
Aanmelden of meer informatie opvragen is mogelijk via voorleesexpress@oostachterhoek.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant