Er wordt momenteel druk gewerkt in het nieuwe onderkomen.
Er wordt momenteel druk gewerkt in het nieuwe onderkomen.

Regiomagazine Naober naar voormalig Rabobankgebouw

Ruurlo - De uitgever van het regionale magazine Naober (RAS uitgevers) gaat zich in Ruurlo vestigen. De redactie voor zowel het magazine als de website, verkoop en marketing gaat zijn intrek nemen in een gedeelte van het voormalige Rabobankgebouw aan de Dorpsstraat.

De uitgever houdt een 'navelstreng' met het huidige kantoor in 's-Heerenberg met onder meer de abonnementen- en financiële administratie en de technische zaken en afdeling vormgeving.

"Ook willen we in de loop van dit jaar een winkelfunctie creëren in dit nieuwe pand, waar men naast het magazine ook het Naobertje (likeur), het 'Kokkepot kookboek' en eventuele andere passende producten kan kopen. We zijn nu aan het verbouwen, zodat we medio januari vanuit het kantoor actief kunnen worden.

Daarmee krijgt Naober een mooie eigen stek midden in het Naobergebied (Gelderland, Overijssel en Drenthe) en tevens een extra dynamiek en impuls om verder door te groeien", aldus bladmanager Mark Oude Luttikhuis.

Arie Ribbers
Arie Ribbers uit Barchem neemt na acht jaar afscheid als hoofdredacteur en aandeelhouder. Ribbers blijft als founder wel volop meewerken als eindredacteur aan het magazine en ook veel van de lezersservicezaken blijft hij gewoon uitvoeren. Hans Siemes blijft hoofdredacteur en tevens aandeelhouder. Ben van Uhm (Agrio Uitgeverij) blijft als aandeelhouder ook volop betrokken vanuit 's-Heerenberg.

Ruurlo past in profiel
Mark Oude Luttikhuis: "Ruurlo past als plaats in het Naober-profiel. Betrokkenheid en samen zaken organiseren zijn daarin belangrijke waarden. En er zijn ook de nodige Ruurloërs actief voor Naober zoals Ingrid Zieverink die als fotocoördinator optreedt en zelf ook al jaren fotografe van Naober is en Rolande Kuenen die sinds een aantal weken actief is als online kok.

'Eigen stek midden in het Naobergebied'

Onze lezers waarderen het magazine bijzonder. Men waardeert de fotografie, de variatie in onderwerpen en de echte aandacht voor de mens en de regio. In de nieuwe ondertitel 'Kracht en pracht van het oosten' die vanaf dit jaar gaan voeren komt dit ook goed naar voren."

Naober heeft een oplage van 30.000 exemplaren.