De winnaars Henry Bultman en Johan Eggink.
De winnaars Henry Bultman en Johan Eggink.

Henry Beltman en Johan Eggink beste badmintonners

Truckers winnen Nieuwjaarstoernooi

Ruurlo - 'De Truckers' zijn de eerste sportkampioenen van Ruurlo in 2015. Henry Bultman en Johan Eggink wonnen vrijdagavond 2 januari in sporthal 't Rikkenhage namelijk het Nieuwjaarstoernooi van Badmintonclub Ruurlo. Een toernooi voor straten, bedrijven, families en bedrijven waaraan vijftien tweetallen deelnamen.

Amper waren de kruitdampen van het vuurwerk opgetrokken of dertig fanatieke badmintonners stonden vrijdagavond op de sportvloer. Badmintonclub Ruurlo is met 45 leden een 'kleine maar fijne' vereniging", aldus de Hengelose Henry Bultman. Op het jaarlijkse toernooi staat hij met zijn gastspeler en collega Johan Eggink uit Ruurlo op de badmintonbaan. Met vijftien tweetallen was het toernooi goed bezet", zo liet wedstrijdleider Jan Everts weten.

Ruurloër Hennie Vruggink had maar liefst vier teams opgetrommeld voor het toernooi. Samen met Barchemer Ronnie Bröcker stond ze aan het net. Vruggink (54) is vanaf de oprichting van de club in 1979 spelend lid en al bijna drie decennia bestuurslid. "Badminton kun je op alle leeftijden en niveaus spelen. Dat maakt deze sport zo mooi. In het verleden speelden we fanatiek in de bondscompetitie. Nu doen we dat op recreatief niveau. En dan blijft het spelletje leuk", is haar motivering.

Het toernooi werd afgewerkt in drie poules van vijf tweetallen. Elke partij duurde tien minuten. Na de pauze werden de nummers een en de twee beste nummers twee in nieuwe poules ingedeeld zo ook de anderen. Zo ontstond er weer drie nieuwe poules van gelijke sterkte. Achter de Truckers eindigden Arjan & Co (Arjan Arends en Corianne ter Braak) als tweede en De Tafelkleedjes (Bas Beuting en Rianne Faber) als derde. Kortom het was weer een gezellige avond waar in de derde helft nog flink werd nagepraat.

Denkt u nu dat is een leuke sport? Kom dan geheel vrijblijvend eens langs tijdens een trainingsavond op donderdagavond in sporthak 't Rikkenhage vanaf 20.30 uur. De eerste vier keer is nog gratis ook.

BC Ruurlo: 'Kleine maar fijne vereniging'