Het elftal van VV Ruurlo 1 uit het seizoen 1994-1995.
Het elftal van VV Ruurlo 1 uit het seizoen 1994-1995. Foto:

'De jaren beginnen te tellen'

Ruurlo - Voor sommigen was het een weerzien na vele jaren. Anderen treffen elkaar nog bijna wekelijks op sportpark 't Rikkelder. De traditionele Nieuwjaarswedstrijd van voetbalvereniging Ruurlo op sportpark 't Rikkelder vormt voor menig speler die twintig jaar geleden tot de hoofdselectie van VV Ruurlo behoorde toch een soort reünie.

De jaren beginnen te tellen. Links en rechts wat kilootjes te veel. De 'geest' wilde wel, het 'inzicht' is in al die jaren niet verloren gegaan, maar het lichaam liet sommigen toch in de steek. Hoewel? Een aantal beschikken nog over de nodige conditie. Immers ze spelen elke zondag nog hun partijen mee in een van de 'lagere' elftallen van VV Ruurlo. Natuurlijk leverde de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen VV Ruurlo en Oud- VV Ruurlo 1 zondag 11 januari van twintig jaar geleden een overwinning op voor de huidige hoofdselectie. Na twee maal dertig minuten zuivere speeltijd onder leiding van arbiter Henk Visbeek leverde een eindstand op van 8-0. Rond het middaguur verzamelden de spelers van zowel Ruurlo 1 van nu en de selectie van Ruurlo uit het seizoen 1994- 1995 zich op sportpark 't Rikkelder voor de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. Na een kort welkomstwoord door voorzitter Ben Lodeweges werd er gezamenlijk een lunch genuttigd. Van de selectie uit de begin jaren negentig van de vorige eeuw waren er een flink aantal oudgedienden die de 'kicksen' nog eens aantrokken om hun kunsten te vertonen. Enkele namen van toen: Herman Uenk, Henry Meutstege, Geert ter Haar, Marc Hiddink, Sander Engelberts en Chiel Trager. Helaas kon trainer Joop Groot Nibbelink niet aanwezig zijn. Zijn rol werd echter prima waargenomen door Gerrit Fleissner. Na een korte tactische speech werden de oudjes het veld ingestuurd.
Na afloop werd de eveneens traditionele Nieuwjaarsinstuif goed bezocht. Als nieuwsfeiten maakte voorzitter Ben Lodeweges tijdens zijn Nieuwjaarsspeech bekend dat de herinrichting van het sportpark bijna is afgerond. De weg naar de school en de aanleg van een zeventig tal parkeerplaatsen is bijna klaar. Daarna zal er een begin gemaakt worden met de renovatie van de kantine.