Fado kwartet Quatro Ventos
Fado kwartet Quatro Ventos

Fadokwartet Quatro Ventos in Kulturhus

Ruurlo - Het bekende Fado kwartet Quatro Ventos treedt zondagmiddag 25 januari op in 't Kulturhus van Ruurlo. Op die middag samen met fado grootheid Maria de Fatim, aanvang 15.30 uur.

Een concert van Quatro Ventos is altijd een unieke belevenis door de meeslepende stem van Emanuel Pessanha, zijn grappige uitleg en de uitstekende begeleiding van zijn musici.

Rafael Fraga
Eén van de smaakmakers van het kwartet is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga (Lissabon 1978) is, naast getalenteerd musicus, ook zeer actief als componist, tekstschrijver en arrangeur. Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Maria de Fatima
En alsof dit nog niet genoeg is verwelkomt Quatro Ventos op 25 januari als speciale gast de beroemde fado-zangeres Maria de Fatima. A vida do Fado heet het nieuwe muziekprogramma van Quatro Ventos. De innemende zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds 1996 de voorman van het succesvolle ensemble.

Hij heeft niet alleen een prachtige stem, maar vertelt op humoristische wijze over de liedjes die hij zingt.

In combinatie met Maria de Fatima zal het publiek een onvergetelijke middag beleven. De musici spelen met elementen uit de Portugese populaire muziek; hun muziek deint mee op de golven van de swing en mondt uiteindelijk uit in de Portugese blues: de Fado.

Een concert van Quatro Ventos is altijd uniek

Eerste album
Fado-zangeres Maria de Fátima (1961, Lissabon) nam op haar 12e haar eerste fadoalbum op. Al op haar 14e won zij de 'Grand Noite de Fado', de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado wereldwijd. In Portugal deelde Maria de Fátima het podium met onder andere Amália Rodrigues.

Tegenwoordig heeft Maria de Fátima haar basis in Amsterdam, maar zij treedt vaak op in het buitenland. Uitverkochte zalen trok zij in onder meer Het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg. Regelmatig is Maria de Fátima te gast bij radio- en tv-programma's in binnen- en buitenland.


Kaarten kosten in de voorverkoop 17.50 euro en aan de kassa zondag 25 januari twintig euro.
www.kunstkringruurlo.nl.