Vlnr: Geke Imminga, Wilma Oplaat, Eline Kempers en Anne Klein Nijenhuis.
Vlnr: Geke Imminga, Wilma Oplaat, Eline Kempers en Anne Klein Nijenhuis. Foto: Gerwin Nijkamp

Vitaliteitscentrum in 'Rabogebouw'

Ruurlo - In een deel van het voormalige Rabobank gebouw aan de Dorpsstraat is sinds vorige week Vitaliteitscentrum Ruurlo gestart. Initiatiefneemster hiervan is fysiotherapeute Wilma Oplaat uit Barchem. Fysiotherapie Oplaat is een onderdeel van Fysiotherapie Barchem.

Zij maakt sinds 2010 gebruik van Fitnesscentrum Total Fit voor het trainen met haar patiënten en blijft dit ook in de toekomst daar doen.
Wilma Oplaat vervolgt haar werkzaamheden in Barchem en gaat zelfstandig als Fysiotherapie Oplaat in Ruurlo werken. De Barchemse is gespecialiseerd in rugklachten, sportrevalidatie, braces en hulpmiddelen, oncologie en schouderklachten. Ook voor aan huis behandelingen kunt u bij haar terecht. Bijvoorbeeld na een nieuwe knie of heup of wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Wilt u een afspraak maken belt u dan met 06 14734789 of mail naar: wilma@oplaatkoeleman.nl. Het was altijd een wens van Wilma Oplaat om een centrum samen te stellen met meerdere disciplines zodat men elkaar kan versterken. Vitaliteitscentrum Ruurlo beschikt over drie behandelkamers en een grote oefenruimte. Naast Fysiotherapie Oplaat zijn in het centrum diëtiste Anne Klein Nijenhuis, hypnotherapeut Eline Kempers Geke Imminga van het Bureau BAC Psychosociale Hulpverlening te vinden. De behandelruimtes worden door de verschillende disciplines gebruikt en vormen samen het Vitaliteitscentrum. Er zijn nog onderhandelingen met Karianne van Kooten van Logopediepraktijk Ruurlo om haar praktijk ook in het Vitaliteitscentrum onder te brengen.
Bij Diëtistenpraktijk Nieuweten van Anne Klein Nijenhuis wordt er tijd genomen om u te voorzien van een persoonlijk voedingsadvies. U kunt terecht voor adviezen over gezonde voeding, maar ook voor medische redenen. Tevens kunt u vrijblijvend uw lichaamssamenstelling laten meten. Ook zonder verwijsbrief bent u welkom bij Diëtistenpraktijk Nieuweten.
Hypnotherapeut Eline Kempers werkt middels hypnose met het onderbewuste van mensen en de behandeling is gericht op het opsporen en oplossen van de oorzaak van een probleem. Een mens functioneert op twee delen in de hersenen. Het bewuste en het onderbewuste. In een uitgebreid onderzoek van American Health Magazine is Hypnotherapie vergeleken met cognitieve gedragstherapie en psychoanalyse. Hieruit kwam naar voren dat Psychoanalyse 38 procent resultaat had bij 600 sessies en bij hypnotherapie was deze 93 procent bij zes sessies! Door deze positieve resultaten wordt hypnotherapie steeds bekender in Nederland en voor regio Oost Nederland wil zij graag de mensen helpen. Voor een afspraak: tel 06 20338671 of www.elinekempers.nl.
Geke Imminga werkt in het centrum als psychosociale hulpverlening(coaching) en gezinsbegeleiding voor het Bureau BAC Psychosociale Hulpverlening voor mensen die de regie over hun eigen leven terug willen en die op een actieve manier hun problemen willen aanpakken. Bureau BAC verzorgt individuele begeleiding van volwassenen met psychische klachten zoals stress, burn-out, gevoel van verlies of doorgemaakt verlies en lichte tot milde depressie. Ook gezinsbegeleiding is mogelijk bij opvoedproblematiek. Er wordt gewerkt met de systeemtheorie en betrekt het gehele gezin bij de hulpverlening. U kunt contact opnemen via 06 12818822 of www.bureau-bac.nl.
Er wordt nu al in het Vitaliteitscentrum Ruurlo gewerkt maar er volgt nog een officiële opening. Er is nog ruimte voor het huren van een praktijkruimte. Voor informatie kunt u bellen naar tel. 06 51626546.