Harrie Dinkelman.
Harrie Dinkelman.

Onderscheiding voor Harrie Dinkelman

Barchem - Nietsvermoedend ging Harrie Dinkelman donderdagavond 15 januari naar de Nieuwjaarsreceptie van het CDA Lochem bij Het Woodbrooke Hotel. Toen burgemeester Sebastiaan van 't Erve de aanwezigen de beste wensen voor 2015 kwam toewensen ging er nog geen belletje bij Dinkelman rinkelen.

Niet eerder dan wanneer hij de opmerking plaatste dat 'de persoon waarvoor ik kom de burger van de gemeente Lochem is, die mij als allereerste de hand heeft gedrukt'. "Pas toen kreeg ik in de gaten dat hij speciaal voor mij naar de Nieuwjaarsbijeenkomst was gekomen. Ik had namelijk in 2012 zitting in de vertrouwenscommissie rond de sollicitatie voor een nieuwe burgemeester in Lochem." Burgemeester Sebastiaan van 't Erve reikte donderdag 15 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van CDA Lochem een Koninklijke Onderscheiding uit aan Harrie Dinkelman (54). De Barchemer kreeg deze onderscheiding omdat hij in maart 2014 afscheid nam als raadslid van de gemeente Lochem. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 had Dinkelman zich op een onverkiesbare plaatst als lijstduwer laten plaatsen. Daarom had hij na de gemeenteraadsverkiezingen geen Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Raadsleden die twaalf jaar of langer zitting hebben in de raad komen voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking. Omdat hij niet herkozen werd kwam Dinkelman alsnog in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Harrie Dinkelman was namens het CDA Lochem lid van de gemeenteraad in de periode van maart 2002 tot maart 2014. Ook was hij fractievoorzitter van deze partij. Daarnaast vervulde en vervuld Dinkelman diverse functies binnen de agrarische sector. Zo was hij bestuurlijk actief voor onder meer de CBTB, de Vereniging Landbouwvoorlichting Lochem en LTO Lochem.

Momenteel is de rundveehouder voorzitter van de Coöperatieve Werktuigen Vereniging Elweco-Medo en van Oranjevereniging Wildenborch en Klootschietvereniging De Wildenborch.