Afbeelding
Foto:

Scouting wil Ruurlose jeugd

enthousiast maken voor 'padvinderij'

Ruurlo - Na twee decennia van leegloop krijgt Scouting Nederland er sinds twee jaar weer nieuwe leden bij. "Het is een bescheiden aanwas, maar we zien een duidelijke ommekeer", zegt Yvonne Snelders van de overkoepelende scoutingorganisatie.

Onder meer hedendaagse spelletjes vormen een geducht wapen in de strijd om de jeugd enthousiast te maken voor de padvinderij. Zo worden onder meer digitale vossenjachten en gps-races met smartphones gehouden. "Op die manier combineren we het gebruik van hedendaagse apparatuur met buiten zijn in de natuur", zegt teamleider Daniël Bargeman van de Scouts van Scouting Ruurlo. "Je ziet ouders en kinderen op zoek zijn naar buitenactiviteiten. Mensen willen weer de natuur in en uitdagende activiteiten doen. Scouting is de jongerenorganisatie bij uitstek hiervoor." Een prachtige ontwikkeling! Maar dat succes heeft ook een keerzijde. "Door de groei van het aantal jeugdleden hebben we meer leiding nodig", vertelt Pieter Corée van het bestuur van Scouting Ruurlo. "De natuurlijke aanwas van leiding uit onze eigen jeugdleden houdt geen gelijke tred met de groei van het aantal jeugdleden. We hebben heel hard mensen nodig!" Scouting Ruurlo heeft dus plek voor vrijwilligers. Leiding geven bij een leeftijdsgroep die je aanspreekt, meewerken om een kamp te organiseren of gewoon een klusje doen op het moment dat het je uitkomt. Ellen Kok, teamleider Welpen Scouting Ruurlo: "Scouting biedt kinderen en jongeren een actieve en uitdagende invulling van hun vrije tijd. De activiteiten zijn niet alleen leuk, ze dragen ook bij aan persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren." Ook als vrijwilliger bij Scouting draait het om plezier en uitdaging, want met deze gave vrijwilligersklus ontwikkelt men zichzelf. Daar heb je niet alleen wat aan bij Scouting, maar ook in het (toekomstige) werk of opleiding.

Met meer vrijwilligers kan Scouting Ruurlo nog meer kinderen een plek binnen Scouting geven. En die behoefte is er. Wil men bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren op een leuke en uitdagende manier? Elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur zijn de scouts, welpen en bevers van Scouting Ruurlo actief bij hun blokhut Tuiterdbult aan de Gotinkveldweg in Ruurlo. Kom gerust een keer langs om te kijken hoe het eraan toegaat! Wil men van tevoren meer informatie? Dan kan men contact opnemen met Pieter Corée (bestuurslid), telefoon 06 54 90 60 02, e-mail pico9@kpnmail.nl.