Gemiddeld worden er maar twaalf procent van de fietsen op het station goed op slot gezet.
Gemiddeld worden er maar twaalf procent van de fietsen op het station goed op slot gezet. Foto:

Gratis fiets laten graveren in Ruurlo

Ruurlo - Op station Ruurlo worden regelmatig fietsen gestolen. De politie en gemeente Berkelland willen deze vorm van criminaliteit terugdringen. Dat vraagt echter ook om verantwoordelijkheid van de fietsbezitter die de fiets bij het station plaatst. Het is namelijk gebleken dat gemiddeld maar twaalf procent van de mensen hun fiets goed op slot zet op het station. De overige fietsen zijn voor een geoefende fietsendief eenvoudig mee te nemen.

De fiets goed op slot zetten is hét middel om te zorgen dat hij niet gestolen wordt. Dat betekent een ART-goedgekeurd kettingslot gebruiken en de fiets altijd vastzetten aan de fietsklem in de stalling.

Omdat veel mensen dit niet doen worden er toch fietsen gestolen. Dan is het belangrijk om aangifte te doen. De politie heeft namelijk steeds betere middelen om fietsen en fietsdieven op te sporen. Zo zetten ze regelmatig met veel succes lokfietsen in. Bij aangifte is het wel belangrijk dat men het framenummer en/of het registratienummer van de fiets weet.

De diefstallen hebben in de regel op doordeweekse dagen overdag plaats. In het overleg met NS, eige­naar van de grond, beheerder Arri­va en de gemeente Berkelland heeft de politie cameratoezicht op de agenda gezet. Dat krijgt nog geen prioriteit. Het betreft dan wel het enige station in de ge­meente Berkelland maar de omvang is te be­perkt om dat middel in te zetten.

Zaterdag 7 februari kan men daarom van 12.00 tot 17.00 uur de fiets gratis laten graveren en registreren bij het politiebureau aan de Smidse in Ruurlo. Het Centrum Fietsdiefstal staat die middag klaar. Ook kan men tijdens de actie een ART-goedgekeurd Axa kettingslot winnen.