Ruben Boonk en Jelle Kornegoor maakten beiden een hattrick.
Ruben Boonk en Jelle Kornegoor maakten beiden een hattrick. Foto:

8-3 overwinning op WSV Apeldoorn

Zaalvoetballers VV Ruurlo pakken volle winst tegen WSV Apeldoorn

Ruurlo - Voor het eerst dit seizoen kon het eerste zaalvoetbalteam van VV Ruurlo vrijdagavond 30 januari onder leiding van coach Hans Schouten aantreden met een volledig fitte selectie in de Topklasse van het district Oost van de KNVB. En dat had succes. Het thuisduel in sporthal 't Rikkenhage tegen het Apeldoornse WSV werd overtuigend met 8-3 gewonnen.

"Hopelijk blijft de selectie voor de laatste zes competitiewedstrijden ook fit", zo hoopt Hans Schouten die aan het eind van dit seizoen afscheid neemt als coach van het team. Na tien seizoenen zet hij een punt achter zijn leiderschap. In sporthal 't Rikkenhage was het vrijdagavond behaaglijk warm. Buiten regeerde koning winter maar de tegenstander uit Apeldoorn was toch ruim voor aanvang aanwezig. Aan de doelstelling om het verlies van de uitwedstrijd tegen WSV recht te zetten werd ruimschoots voldaan. Ruurlo begon scherp aan het duel en liep in de eerste helft al gauw uit naar een 3-0 voorsprong. Vlak voor rust maakte WSV een tegentreffer en kon Ruurlo gelet op het vertoonde spel met vertrouwen aan de tweede helft beginnen. Wouter Schouten maakte na rust zijn tweede doelpunt van de avond. De grootste productie kwam echter van Ruben Boonk en Jelle Kornegoor, beide spelers maakten een hattrick.

Met de 8-3 overwinning komt de middenmoot weer in zicht voor de zaalvoetballers. "In ieder geval spelen we elke wedstrijd om te winnen ondanks het feit dat we bij handhaving komend seizoen waarschijnlijk toch in een lagere klasse moeten spelen. Indien de KNVB vast houdt aan de regelgeving dat er een gediplomeerde coach aanwezig moet zijn zullen we volgend jaar vermoedelijk uitkomen in de hoofdklasse", aldus Schouten. Dit seizoen heeft Hans Schouten dispensatie gekregen van de KNVB, maar heeft aangegeven na een periode van tien jaar te stoppen.

Binnenkort gaat Schouten met het team om tafel zitten om te overleggen hoe men volgend seizoen verder wil. Vast staat al wel dat men blijven zaalvoetballen binnen de voetbalvereniging Ruurlo. Hoewel er bij de start in 2005 nogal sceptisch binnen de VV Ruurlo gekeken werd naar de combinatie veld/zaalvoetbal is daar nu absoluut geen sprake meer van. Gebleken is dat het elkaar zelfs versterkt. Het aantal teams is overigens ten opzichte van vorig seizoen dit seizoen van vier naar twee teams teruggebracht.

Vrijdagavond 6 februari speelt Ruurlo uit tegen Brasil '77 in Terborg. Het duel in sporthal De Paasberg begint om 20.30 uur.