De lessen stonden onder leiding van Jan Kasteleijn en Joke Gotink.
De lessen stonden onder leiding van Jan Kasteleijn en Joke Gotink. Foto:

Negen bridgediploma's uitgereikt op Kerst Zwartschool

Ruurlo - Op de Kerst Zwartschool werden maandag 26 januari de bridgediploma's uitgereikt. Maar liefst negen kinderen hebben het jeugdbridge diploma 'Klaveren' behaald. Deze kinderen hebben nu voor het tweede jaar bridge les. De bridge lessen worden onder schooltijd verzorgd door de gediplomeerde Ruurlose docenten Jan Kasteleijn en Joke Gotink.

De school vindt dat de bridge lessen een mooie aanvulling zijn op de reguliere lessen voor kinderen die iets extra's aankunnen. Zo worden er op school onder schooltijd ook schaaklessen aangeboden. Dit gebeurt op de maandagmiddagen onder leiding van docent Maurits van Uhm. De kinderen die aan al deze lessen deelnemen zijn doorgaans zeer gemotiveerd en vooral erg enthousiast. Zeker als er voor hen een mooi en waardevol diploma te verdienen valt!

De geslaagden voor het jeugdbridge diploma zijn Joep van den Berg, Jort Bressers, Lars Roekevisch, Jorn Essink, Kilian de Weerdt, Marco Wielinga, Ilan Smeerdijk, Thomas Schepers en Thomas Tortolero. Leerling Jort Bressers kreeg nog een eervolle 'Cum Laude' vermelding. Ook heeft een leerling het diploma minibridge basis behaald. Dat is Brett Verheijen die dit jaar voor het eerst minibridge les gevolgd heeft. De docenten waren uiteraard trots op het feit dat al de leerlingen een diploma wisten te behalen.