Het team dat maandagavond voor het eerst het avontuurlijke Target spel speelde.
Het team dat maandagavond voor het eerst het avontuurlijke Target spel speelde. Foto:

Eerste criminele activiteiten hebben op 2 februari plaatsgevonden

De Spel Company start bij De Luifel met 'The Target' en 'Operation Freddy' spel

Ruurlo - In Ruurlo kun je tegenwoordig het centrum ontdekken met de avontuurlijke spelen 'The Target' en 'Operation Freddy'. Patrick Lehman van Gastronomie De Luifel is sinds vorige week in zee gegaan met het bedrijf De Spel Company uit Groenlo die deze spelen gaat aanbieden in Oost-Nederland.

Bel niet meteen de politie als je straks op klaarlichte dag enkele individuen 'Daar is de gangster' hoort roepen. Het gaat dan om groepen die verwikkeld zijn in de nieuwe spelen die kunnen gespeeld worden in elke plaats/stad in Oost-Nederland. GPS City Games zijn spelen die je in de stad speelt aan de hand van gps-tabs of telefoons. Het is eigenlijk een soort videospel, maar dan live in je eigen stadscentrum. Ruurlo is dan het speelterrein. 'The Target' is een actief achtervolgingsspel waarbij politieteams een gangster proberen neer te schieten voor hij een miljoen verzameld heeft. 'Operation Freddy' is dan weer een heel ander spel. Daarbij gaan teams in het centrum allerlei leuke opdrachten doen. Denk bijvoorbeeld aan filmpjes maken, creatief poseren en quizvragen.De prijs voor de spelen is achttien euro en zijn te boeken bij Gastronomie De Luifel (www.deluifel.nl) maar ook op de site van De Spel Company (www.despelcompany.nl).

Maandag 2 februari hebben de eerste criminele activiteiten plaatsgevonden in het centrum van Ruurlo. In het donker van de avond met een heuse sneeuwstorm als camouflage voor de schurken ging de jacht omstreeks 19.30 van start. De dieven pleegden een kraak van € 200.000,- bij sportpark 't Rikkelder en werden gesignaleerd op de mobiele radarzenders van de politie die zich tactisch had opgesteld bij enkele uitvalswegen. De achtervolging werd ingezet! De dieven duidelijk bekent in de regio doken onder bij familie in de Luesinkbrink en legden een spoor van stoorzenders neer. Ondanks het oppikken van diverse attributen voor een volgende kraak werden ze in het nauw gedreven bij de tennisbaan waar ze na een heus vuurgevecht het loodje legden. De avond werd genoeglijk afgesloten bij De Luifel waar de sterke verhalen over de tafel vlogen.

Onvergetelijk
Tevens is De Luifel de locatie bij uitstek voor een klein intiem diner tot gastronomische gerechten en het geven van bruiloften, (thema-)feesten, vergaderingen en andere bijeenkomsten (en overige gelegenheden). De Luifel heeft een passende ruimte die de avond voor u en uw gasten onvergetelijk maakt.