Steijn Lammers (rechts) samen met bondscoach Dick Vroon van Oranje.
Steijn Lammers (rechts) samen met bondscoach Dick Vroon van Oranje. Foto: Jan Hendriksen

Waterpoloër Steijn Lammers van Schuurman BZC geselecteerd voor Jong Oranje

Ruurlo - Twee spelers van waterpolovereniging Schuurman BZC zijn geselecteerd voor Jong Oranje B en horen bij de beste dertien spelers die in 1998 zijn geboren. Steijn Lammers uit Ruurlo behoort tot een van die geselecteerden. De Ruurlose waterpoloër traint al enkele maanden iedere dinsdag- en woensdagavond met Oranje in het KNZB bad in Zeist. Steijn Lammers volgt daar een intensief programma in de komende maand.

In de voorjaarsvakantie van 23 tot 27 februari reist Steijn Lammers met andere selecties van Oranje naar Barcelona. De tweede week van maart staat er een kwalificatie voor het EJK gepland. Deze wedstrijden worden gespeeld in het Ravijn te Nijverdal.

Jong Oranje werd bij de loting ingedeeld in poule A met Griekenland, Oekraïne, Wit-Rusland, Slovenië en Portugal. De beste twee plaatsen zich voor de European Games die van 12 tot en met 28 juni worden gehouden in Baku in Azerbeidzjan. Steijn heeft al een keer mogen kennismaken met het eerste mannenteam van Schuurman BZC.
Afgelopen zaterdag maakte de talentvolle waterpoloër zijn debuut. In de derde periode maakte hij zijn eerste speelminuten en wist ook nog te scoren. Helaas verloor Schuurman BZC van Den Ham uit Wormerveer met 16-12.