André Lammers met het Zonnebloem beeldje dat hij als aandenken kreeg.
André Lammers met het Zonnebloem beeldje dat hij als aandenken kreeg. Foto: Jan Hendriksen

André Lammers neemt afscheid als voorzitter van Zonnebloem Ruurlo

Ruurlo - Tijdens de jaarvergadering van de Zonnebloem Ruurlo werden Helma Gotink, Rietje Hendriksen, Gradie Hoffman, Lienke Kapper, André Lammers en Minie Nijenhuis gehuldigd omdat zij zich al tien jaar hebben ingezet voor mensen uit Ruurlo met een lichamelijke beperking. Zij bezoeken mensen, helpen bij activiteiten, rijden als dat nodig is en helpen bij de lotenverkoop.

Voorzitter André Lammers sprak de dames toe met een persoonlijk woordje. André Lammers zelf werd door Petra Betting, secretaris van de Zonnebloemafdeling toegesproken. De voorzitter en penningmeester van de Zonnebloem Regio Oost Achterhoek waren ook aanwezig om de jubilarissen de zilveren speld op te spelden en een oorkonde uit te reiken. De Zonnebloem hecht veel waarde aan de inzet van de vrijwilligers, want zonder hen zou er geen Zonnebloem zijn.

Daarna werd er afscheid genomen van André Lammers als voorzitter. André heeft zich negen jaar ingezet als voorzitter. Men betreurt dat hij ermee stopt. André: "Na negen jaar moet je eigenlijk stoppen. Dan wordt het tijd om het stokje door te geven zodat er weer een andere wind kan gaan waaien." Tijdens zijn periode is er veel gebeurd en veranderd.

De gasten van de Zonnebloem zijn veranderd. Hadden mensen vroeger behoefte aan grote verre uitstapjes en grote feesten, nu vindt men het prettiger om kleinschaliger bezig te zijn zoals samen eten of iets doen. De gasten van de Zonnebloem hebben behoefte aan gezelligheid, vinden het fijn dat hun dag gebroken wordt. Daarom is de Zonnebloem overgestapt van grootschaligheid naar kleinschaligheid en met een enorm groot aanbod waaruit de mensen kunnen kiezen.

André Lammers was een actieve voorzitter. In zijn periode is ook de website van de afdeling Ruurlo opgezet. De website is pas vernieuwd en ook dat heeft André met behulp van de webmaster Aloys Hummelink voor elkaar gekregen. Zonnebloem afdeling Ruurlo heeft nog geen nieuwe voorzitter. Daarom heeft André de voorzittershamer overhandigd aan Petra Betting die tevens secretaris is en volgend jaar ook afscheid neemt als bestuurslid. Betting nam de hamer aan van André met de woorden: "Ik hoop dat het niet voor lang is. Een goed draaiende afdeling heeft een voorzitter en een secretaris nodig." André Lammers vertrekt niet bij de Zonnebloem afdeling. Hij blijft vrijwilliger en zijn gasten bezoeken. "Ik doe dit met zoveel plezier, dat wil ik nog niet missen."

Contact
De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke handicap. Jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet.Wil jij mensen leren kennen met wie het klikt? Wil je eropuit, om dat te doen wat je leuk vindt? Of ken je iemand met een fysieke beperking die dat graag zou willen? Neem dan contact met ons op en kijk met ons naar de mogelijkheden. Er kan zoveel meer dan je denkt.