Medaille vol weekend voor RGV

Ruurlo - Het was een drukte van belang voor de RGV afgelopen weekeinde. De recreanten hadden een (voor sommigen eerste) wedstrijd in Warnsveld, voor de trampolineafdeling begon het individuele en synchroonseizoen met een eerste plaatsingswedstrijd in Ermelo en in Doetinchem was de laatste plaatsingswedstrijd van Acrogym.

De meiden van RGV Ruurlo lieten hun kunsten op de toestellen zien in Warnsveld. Regina Gardenier had al vaker een wedstrijd geturnd en werd beloond met een mooie bronzen medaille. De overige meiden hebben ook een super wedstrijd gedraaid en kunnen trots zijn op zichzelf.

In Ermelo sprongen 24 individuele spring(st)ers en 9 synchroonparen hun eerste wedstrijd en dit werd beloond met zestien podium plaatsen. Synchroon waren er vier gouden medailles behaald door Linn te Veldhuis en Mady Brundel, Tara Buitenhuis en Anne Ooijman, Liz Mombarg en Anne de Vrught en Lotte de Vrught en Juliet Nieuwenhuis. Er werd twee keer een zilveren medaille behaald door Michelle van der Horst en Esmée Wolters en Lisanne Klein Brinke en Lianne Wolters.
Individueel werd er ook zeer goed gesprongen, tien sporters behaalden een medaille: twee gouden (Tara Buitenhuis en Sterre Leussink), vier zilveren (Harris Pondes, Liz Mombarg, Yoni Wolters en Lisanne Klein Brinke) en vier bronzen medailles (Linn te Veldhuis, Jadey Buffart, Wout Krabbenborg en Yasmin Fisser).

In Doetinchem vond de laatste plaatsingswedstrijd voor de acrogymnasten plaats. Bij de E-instappers was er zilver voor Ella Schoppers en Tessa Lotters en het brons was deze wedstrijd voor Daphne Straver en Nora Groeneveld. Bij de E-senioren behaalde Jinte Augusteijn een vijfde plaats, Marjolein van Haaften en Yulia van Loon een vierde plaats en Jet Beuzel en Joyce Bosman een gouden medaille. Deze drie teams hebben zich geplaatst voor het Gelders kampioenschap samen met het Pupillen trio Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok die met 1,5 punt de concurrentie achter zich lieten en overtuigend eerste werden.