De werkgroep Ruurlo Schoon heeft de hesjes voor de opschoondag alweer klaar schoon.
De werkgroep Ruurlo Schoon heeft de hesjes voor de opschoondag alweer klaar schoon. Foto: Jan Hendriksen

Tweede zaterdag in maart

Opschoondag van Ruurlo Schoon

Ruurlo - De hesjes en handschoenen aan, de handen uit de mouwen, het zwerfafval moet weer opgeruimd worden. Dat gaat dit jaar op zaterdag 14 maart weer gebeuren. En hoe!

Buurtverenigingen gaan hun mensen optrommelen, de Wildbeheereenheid Ruurlo benadert de leden voor het buitengebied, de Werkgroep Ruurlo Schoon heeft het draaiboek al doorgenomen. Elk lid weet wat hem/haar te doen staat. Ze gaan er vanuit dat het ook dit jaar weer gaat lukken: een Ruurlo zonder zwerfafval. De vier Ruurlose basisscholen beginnen met de klus. Zij ruimen in de week voor 14 maart de omgeving van hun school op. Verschillende buurtverenigingen zijn al vanaf het begin (2008) actief in hun buurt. Bij De Heikamp is een aantal mensen bezig. Ieder jaar komen er mensen individueel naar het Kerkplein.

Iedereen die zich ergert aan de rommel op straat en in de bermen,kan op zaterdag 14 maart vanaf 9.30 uur naar de tent op het Kerkplein komen. Daar staan mensen van de Werkgroep Ruurlo Schoon klaar met hesjes, handschoenen, grijpers, plastic zakken en een route. Na afloop is er voor alle vrijwilligers iets te eten en te drinken ( met dank aan de sponsoren) Jongelui die uren voor hun maatschappelijke stage willen maken kunnen zich ook melden.