Lezing en taxatie

Tussen Kunst en kitsch bij Old Reurle

Ruurlo - Aansluitend aan de jaarvergadering van de Historische Vereniging Old Reurle zal er woensdagavond 11 maart een lezing - met de mogelijkheid tot taxatie van voorwerpen - worden gegeven door Vincent Evers uit Borculo. De ledenbijeenkomst in gemeentecentrum De Sprankel begint in verband met de ledenvergadering om 19.30 uur.

Wanneer u altijd al heeft willen weten wat dat oude vaasje, dat boek of sieraad waard is, pak dan uw kans en neem het mee naar de ledenavond. Vincent Evers zal het graag kosteloos voor u taxeren! Als het om restauratie gaat is Dejavu al meer dan tien jaar de expert. Of het nu gaat om een simpele eetkamerstoel waarvan de stijlen gebroken zijn of om een 17e eeuws kabinet dat volledig gerestaureerd moet worden, Dejavu doet het! Al op zeer jonge leeftijd had Vincent Evers interesse in het restauratievak: hout, houtverbindingen, oude gereedschappen en materialen, het was een rode draad door zijn leven en na vele jaren ervaring in het ambacht startte hij ruim tien jaar geleden Dejavu- Restore met opdrachtgevers als musea, verzekeringsmaatschappijen, maar ook vele particulieren behoren tot de klantenkring.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een volwassen bedrijf dat geen uitdaging uit de weg gaat. Naast restauratie heeft Vincent Evers zijn werkterrein uitgebreid met vele andere werkzaamheden, zoals het ontwerpen van eigentijdse meubelen, taxaties, brand- en waterschades, cursussen en workshops. Maar zijn hart ligt natuurlijk nog steeds bij het restaureren van objecten met een rijke geschiedenis. Tijdens de ledenavond zal het onderdeel taxeren natuurlijk volop de aandacht krijgen. Duik de kasten in of struin uw zolder af naar voorwerpen en laat u verrassen door de verhalen over de herkomst, functie of de waarde van de meegebrachte voorwerpen.